VegAn Cake de xocolatA i fEstucs



La recepta d'aquest pastís vaig treure-la d'una revista del Caprabo i és de la Teresa Carles . Jo primer vaig fer la seva versió i després vaig millorar-la ;-). Es molt bo. Animeu-vos! Aquí teniu les dues receptes (us marco en vermell les meves modificacions):


Per a les peres caramel·litzades:

250 grams de peres
40 grams de sucre integral de canya

Per al pastís:

50 grams de festucs
100 grams de xocolata (70% cacau) / 1 poma gran triturada
2 plàtans madurs / 1 plàtan i 10-12 dauets de maduixa, cirera o gerds
275 grams de farina integral / i 2 cullerades de flocs de civada
25 grams de farina de blat (maizena)
200 grams de sucre integral de canya
10 grams de llevat químic
1 culleradeta de bicarbonat
200 grams de beguda de soja de xocolata / beguda de civada
150 grams d'oli de girasol
Un pols de sal / i una culleradeta de canyella mòlta

Cobertura:

100 grams de xocolata negra / xocolata blanca
50 grams de mantega vegetal


Preescalfeu el forn a 170 graus. Peleu les peres, talleu-les a dauets petits i coeu-les amb el sucre durant 15 minuts aproximadament i reserveu. Trossegeu els festucs i reserveu-los també.

Peleu i tritureu els plàtans, afegiu- l'oli, la beguda de soja, les farines, el sucre, el llevat, el bicarbonat, la sal, part dels festucs (reserveu-ne uns quants per decorar) i la xocolata fosa. Barregeu-ho tot bé fins que aconseguiu una massa homogènia. Finalment afegiu les peres caramel·litzades i barregeu. Aboqueu la massa en un motlle (20 cm de diàmetre aproximadament) i coeu al forn a 170º  durant 1 hora. Passat aquest temps desemmotlleu, deixeu que es refredi i prepareu la cobertura barrejant la xocolata fosa amb la mantega. Cobriu el pastís i decoreu amb els festucs que havíeu reservat.

Comentaris

Publicacions populars