mOrtadela vegAna


Fa uns dies, durant un curs de cuina, vaig saber que a Riudellots de la Selva es sacrifiquen al dia...atenció: 22.000 porcs. Ho he buscat i efectivament és així...

Fa temps que amb aquest bloc intento presentar-vos alternatives al consum carni. Amb això no vull dir que deixeu de consumir carn o peix, però si que sapigueu que existeixen altres opcions i que si us ho proposeu  podeu si més no, reduir-ne el consum. 

Aprofitant l'avinentesa, a molts seguidors, companys de feina...fa temps que us parlo d'aquesta mortadela vegana amb la que em faig uns entrepans ben bons. Opcionalment podeu afegir olives sense pinyol, pebrots del piquillo escalivat, festucs o qualsevol altra espècie que us agradi. Us sorprendrà. Penseu també que si reduiu la quantitat d'agar-agar de la recepta obtindreu la textura d'un paté...

Som-hi doncs, necessitareu:

100 grams d'anacards crus
50 grams de pebrots del piquillo
300 ml d'aigua
½ cullerada d'all en pols
½ cullerada de pebre blanc
½ cullerada de farigola
½ cullerada de llavors de coriandre
1 cullerada de suc de llimona 
3 cullerades d'agar-agar en pols
Una rodanxa de remolatxa en conserva (no necessitareu doncs el suc de llimona) o un trosset de remolatxa cuita
Opcionalment: olives, ceba en pols...


Tritureu amb l'aigua els anacards, les espècies, el suc de llimona i la remolatxa (ull no us passeu amb la remolatxa) millor afegiu-la a poc a poc fins que agafi una tonalitat rosada. Dissoleu-hi l'agar-agar i coeu al foc fins que s'espesseixi. Torneu a tritutar i afegiu els pebrots, les olives (jo ho trituro també). Aboqueu el resultat en un motlle preferiblement cilíndric i reserveu a la nevera fins que quedi dur i desemmotlleu.

Ja m'explicareu...


Comentaris

Publicacions populars