PASTÍS DE CREMA DE LLIMONA I MADUIXES


Ingredients:
4 ous
200ml de suc de llimona
150 g de sucre
200g de mantega
3 fulles de gelatina
Pasta brisa
maduixes

Preparació:

Aprofitant les maduixes del Maresme que em va portar la Núria Marpons, aquest és el pastís que vaig dur a la barbacoa que va celebrar la meva germana. Amb un toc àcid trobo que és ideal per pair un bon àpat!!!!

La pasta brisa la podem comprar ja feta o bé fer-la nosaltres mateixos de la següent manera amb:

250 grams de farina
125 de mantega
Mitja cullereta de sal
1 ou
2 cullerades d’aigua

Feu un volcà amb la farina i la sal, afegiu la mantega a trossets i formeu una pasta amb les mans, a continuació afegiu l’ou batut i l’aigua si veieu que queda massa seca. A continuació formeu una bola que deixarem refredar dins d’una bossa a la nevera com a mínim mitja hora. Aquesta és la base per fer infinitat de pastissos i les quiches!

La crema de llimona la farem posant al bany maria el sucre i el suc de llimona. Quan sigui a punt de bullir afegirem els ous i remenarem fins que quedi espès. A continuació afegirem la mantega, retirarem del foc i hi dissoldrem les fulles de gelatina (prèviament hidratades amb aigua freda). Deixeu refredar.
Un cop fet això cobrirem el motlle de tartes amb la pasta brisa, que enfornarem uns 15 minuts a 200º. La gent acostuma a omplir-la de cigrons secs per tal que amb el pes no es facin bosses d’aire. Si ho feu, buideu-la abans de farcir-la amb la crema!!!! Un cop farcida, deixeu refredar a la nevera (1-2 hores) per tal que es gelifiqui, a continuació talleu les maduixes i col·loqueu-les a sobre de la crema.

Comentaris

Entrades populars