BRIOIXOS



Quina pinta oi??

Feu-nos la vostra aportació culinària!!!! Només cal que en feu una foto i prepareu el text amb la recepta... Núria, Marta, Miquel, Isidre, Raquel, Consol, Susan... Esperem les vostres receptes... Aquí teniu la recepta d'aquests brioixets tan bons!!!!!

500 gr. de farina de blat
250 ml de llet a temperatura ambient
20 gr. de llevat fresc
75 gr. de sucre
Una culleradeta de sal
1 ou
75 gr. de mantega
1 culleradeta de vainilla
Ratlladura de ½ taronja
Ou batut per pintar
Un polsim de sal
Mantega fosa per pintar els panets després d’enfornar

Com ja és habitual en un bol formarem el volcà (tipus Etna, Teide, Santa Margarida...) amb la farina i hi avocarem la llet amb el llevat dissolt i una culleradeta de sucre. Barregeu-ho amb una cullera i cobriu el bol amb un drap de cuina. Deixeu reposar 15 minuts aproximadament.
Afegiu la resta d’ingredients: el sucre que ens ha quedat, l’ou, la ratlladura de taronja, la mantega, la vainilla i un polsim de sal. Amassarem fins que ens quedi una massa homogènia, si observeu que és massa enganxosa podeu afegir una mica de farina més, i deixarem reposar fins que dobli el volum (2 hores).
Passat el temps de fermentació, formarem unes boletes sobre una superfície enfarinada. Podeu farcir-les del que vulgueu: xocolata, melmelada, sobrassada... Col·loqueu les boles en un motllo de magdalena, pinteu-les amb l’ou batut i enforneu-les a 200º durant uns 15-20 minuts fins que s’hagin daurat. A continuació, una vegada siguin fora del forn, les pintarem amb la mantega.

Comentaris

Jordi ha dit…
Ruben, molt bona pinta, a veure si sobra algun i dilluns per esmorzar ens els deixes provar als companys.
RUBEN ha dit…
Ai ai ai, que no podrà ser... N'he fet una dotzena i ja han volat jejeje!!!!
Jo els he fet amb una altra recepta i de gust molt bons però van quedar plans, més aviat semblaven coquetes!!
Provaré la teva recepta
PTNTS
Dolça

Entrades populars