LASANYA D'ESPINACS AMB FORMATGE I BOLETS

Un altre plat que farà feliç el nostre estomac. D’entre el grapat de possibilitats que ofereix la lasanya, jo us presento aquesta recepta improvisada un dissabte al matí.
Aquesta lasanya consta de quatre plantes (com si es tractés d’un edifici). L’entresol el forma una capa d’espinacs, mató, pinyons i panses, la primera planta la compon una combinació de bolets i albergínia escalivada, la segona planta la forma la barreja d’espinacs i el terrat (la última planta) d’aquesta lasanya està cobert per una capa de beixamel. Per cert, la gent ja no fa servir els terrats (m’incloc) podríem plantar-hi arbres per reduir la pol·lució de la ciutat, no sé...

1 paquet de plaques de lasanya
500 grams d’espinacs
200 grams aprox. de mató o riccota
Un grapat de pinyons
Un grapat de panses
sal
1 albergínia escalivada
1 llauna de xampinyons o un altre tipus de bolet
Bolets deshidratats

Per una banda bulliu les plaques de lasanya, a no ser que feu servir plaques pre-cuites, que haureu de posar en remull, reserveu-les un cop bullides.
Per una altra banda bulliu també els espinacs i un cop bullits, escorregueu-los i afegiu el formatge, les panses, els pinyons i la sal (jo no he saltat el espinacs a la paella, però ho podeu fer si voleu, amb oli i un all), el que si que he fet ha estat picar tota aquesta barreja i introduir-la a la nevera.
Com que no em quedaven gairebé bolets he escalivat una albergínia (para que haga bulto...) i la he triturat amb uns xampinyons enllaunats i una barreja de bolets que prèviament he hidratat. Aquesta vegada si he saltat aquesta barreja a la paella amb oli i un all ben picadet, he afegit també una mica de l’aigua on s’han hidratat els bolets i he deixat reduir.

Feu la beixamel amb:

½ litre de llet (jo he utilitzat llet de soja)
50 grams de farina
25 grams de mantega
2 cullerades d’oli d’oliva
Nou moscada
Pebre
Sal

En un cassó al foc foneu la mantega amb les dues cullerades d’oli, quan comenci a agafar color afegiu la farina i remeneu sense parar fins que també agafi color. Incorporeu a poc a poc la llet, sense deixar de remenar. A mida que la salsa es vagi espessint afegiu-hi més llet.
Finalment condimenteu amb el pebre, la nou moscada i la sal. Perllongueu la cocció a foc lent durant 5 minuts més. Sense deixar de remenar en cap moment.

Munteu la lasanya.
A la base de motlle una capa de beixamel, que farà que no quedin enganxades les plaques– les plaques de lasanya bullida – Espinacs i formatge –Plaques - barreja de bolets – les plaques – la barreja d’espinacs i formatge – les plaques i la beixamel – formatge ratllat.
Enforneu a uns 180º durant 30 minuts. Gratineu quan quedin 5 minuts.

Comentaris

Gemma ha dit…
Ep! He descobert el teu blog :)
Per ser una improvisació de dissabte al matí, aquesta lassanya té una pinta deliciosa. Prefereixo mil vegades les lassanyes vegetals a les de carn... genial!
Vaig a mirar les receptes de postres del blog, que he vist que en teniu unes quantes :)
Anònim ha dit…
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
RUBEN ha dit…
Carai Gemma!
La teva visita ha estat tot un honor!!
Gràcies i passa't quan vulguis
RUBEN
Ester ha dit…
Hola Ruben, com et cuides, quina lassanya. Bé després de coneixe'ns ahir i d'haver visitat el teu blog per primer cop espero poder gaudir dels teus plats sovint.
Una abraçada
Ester

Entrades populars