Fulls de xocolata i plàtan

Hola Blogcaires & company, i per cert Eva per fi t' has decidit a obrir el blog, felicitas! Avui per desconnectar una mica de l' estudi, m' he posat a la cuina després d' alguns dies i he aprofitat per preparar el postre que ens va ensenyar al curs en Pep Nogué de la revista Descobrir cuina, al curs que varem fer. La xocolata m' ha quedat una mica gruixuda, a veure si la pròxima vegada hem queda millor.

Ingredients:

Per a la mousse de plàtan
300 gr. de plàtan, mitja llima, canyella en pols, 200 ml. de nata (recordeu com a mínim un 32% de matèria grassa per a poder muntar-la bé), 2 fulles de gelatina

Per a la xocolata
300 gr. de xocolata de cobertura

Comencem hidratant la gelatina amb aigua i reservant-la, tot seguit pelem els plàtans i els fem puré amb una mica de suc de llima. Escalfem un petita part del puré de plàtan al microones i afegim les lamines de gelatina, un cop mesclades afegim a la resta del puré de plàtan.

Batem la nata i quan estigui mig muntada i afegim el puré de plàtan, amb moviments suaus, ho tanquem amb paper film i ho reservem.

Per a preparar les lamines de xocolata necessitarem una superfície de treball freda (segons ens va comentar en Pep Nogué, els treballen en un ambient a 18°C. Jo ho he fet posant al congelador una safata de forn amb aigua i un altre sense aigua, un cop estan glaçades, posem la que tenia l' aigua a sota per a mantenir el fred. Un cop tenim les safates preparades, desfem la xocolata, sobre les safates posem paper d' estrassa i afegim sobre aquest la xocolata, procurant que quedi una capa fina. Per a poder tallar els daus de xocolata d' una manera fàcil, amb ajut d' un ganivet ben esmolat, marcarem els talls a la xocolata.

Per a muntar el postre anem intercalant una capa de xocolata amb una de mousse de plàtan. I per a decorar en el meu cas he posat unes maduixes acabades de collir de la maduixera que tinc a la terrassa.

Comentaris

Gemma ha dit…
T'ha quedat perfecte! El gruix de la xocolata ja est� b� aix� n'hi ha m�s ;)
Has tingut tants problemes amb la calor com va tenir en Pep? ;)
I l'acabat amb les maduixes de la teva terrassa d�na un plus a la recepta!!!
Ester ha dit…
T'ha quedat de pel·lícula, felicitats
Ester
El cullerot Festuc ha dit…
Uau!!!!..T'ha quedat xulíssim!!!...i igual que la Gemma...com més xocolata millor!!! ;)
Gràcies pel comentari Jordi!!
Petunets,
Eva.
La cuina vermella ha dit…
Ei, família! però quina canya de postres sou uns alumnes aplicadíssims! Us ha quedat de pel·lícula!
La cuina vermella ha dit…
Ep nois! Us ha quedat millor que al propi Pep Nogué! Enhorabona pel resultat, és de pel·licula! Sou com els tres tenors!!!
Glòria ha dit…
Molt bé, heu après bé la lliçó, eh?. Jo també crec que com més xocolata, millor, és tan bona....!!

Fins aviat
enric ha dit…
Sí, senyor! D'això se'n diu un alumne aplicat! Molt bo el truquet de les dues plàteres!
Jordi ha dit…
Gracies a tota pels vostres comentaris.

Gemma, amb el tema de la xocolata, no vaig tenir gaire problemes perquè vaig aconseguir una superfície de treball freda, únicament en el moment de trencar-la amb les mans.

Enric, del tema de les plàteres, hem d’ improvisar amb el que tenim, ja que no podem tenir a casa una sala refrigerada per treballar la xocolata com deia el Pep Nogué.

Demano disculpes per la tardança de la resposta, però entre “l’ operació trasllat” que comenta en Ruben a la recepta del Coulant de xocolata i la preparació dels exàmens vaig una mica malament de temps.
pebbles ha dit…
Si que et va quedar bé, em semblaba una mica complicat el tema de la xocolata i només vaig fer la mousse de plàtan, tal com el Pep Nogué ho va acabar i el toc d'una galeta banyada amb xocolata.

Està molt bé les dues plates fredes.
Eva

Entrades populars