TORTITAS DE BLAT DE MORO FARCIDES D’HUMMUS i CANONGES
L’Hummus ha estat un dels meus grans descobriments dels darrers anys i el faig sovint perquè a més és una manera senzilla i diferent de menjar els llegums, fins i tot he vist com se’l menjaven amics que no acostumen a menjar cigrons ni llegums. En aquest cas he afegit dos ingredients addicionals que combinen a la perfecció amb l’hummus, la menta i les tàperes. Les “tortitas” mexicanes són de blat de moro i per tant no tenen gluten.
INGREDIENTS
400 grams de cigrons bullits
1 cullerada de tahin (puré de sèsam)
1 cullerada d’aigua
1 all
un rajolí d'oli d'oliva
INGREDIENTS
400 grams de cigrons bullits
1 cullerada de tahin (puré de sèsam)
1 cullerada d’aigua
1 all
un rajolí d'oli d'oliva
El suc de mitja llimona
Menta fresca picada
Tàperes (1 ó 2 cullerades)
1 paquet de tortitas de blat de moro i canonges
Per fer l’hummus acostumo a utilitzar l’accessori picador de la batedora elèctrica. Per als que tingueu termomix suposo que us serà més fàcil, però ho podreu fer amb qualsevol altra picadora. Tritureu els cigrons amb l’aigua, l’oli, el suc, l’all i el tahin fins que quedi una pasta ben fina i sense entrebancs. A continuació afegiu la menta i les tàperes, mescleu manualment i farciu les tortitas amb aquesta pasta i els canonges.
Menta fresca picada
Tàperes (1 ó 2 cullerades)
1 paquet de tortitas de blat de moro i canonges
Per fer l’hummus acostumo a utilitzar l’accessori picador de la batedora elèctrica. Per als que tingueu termomix suposo que us serà més fàcil, però ho podreu fer amb qualsevol altra picadora. Tritureu els cigrons amb l’aigua, l’oli, el suc, l’all i el tahin fins que quedi una pasta ben fina i sense entrebancs. A continuació afegiu la menta i les tàperes, mescleu manualment i farciu les tortitas amb aquesta pasta i els canonges.
Amb aquesta recepta participo a l'edició d'aquest mes del HEMC dedicat als plats sense gluten
Comentaris
Por cierto, respecto a las tortitas de maiz mejicanas, hay que mirar bien el etiquetado y comprar a ser posibles las que ponga que no contienen gluten, ya que puden estar contaminadas (contaminación cruzada) al realizarse en fabricas donde se trabaje con trigo... ¡un rollo!.
Te damos las gracias por esta aportación que es totalmente apta para celíacos.
Un abrazo,
Ana y Víctor.
Eva.
Muchas gracias por dejar un comentario en mi entrada de los Muffins. No conocía tu blog, ahora que ya lo conoczco vendré a verte a menudo. Me ha gustado mucho, tienes unas recetas buenísimas, me ha gustado mucho todas las de calabaza, las hamburguesas de salmón, las patatas rellenas de salmón y los canelones de verano también me han parecido deliciosos y muy adecuados para el tiempo de calor. Los postres divinos. Un blog que no hay que perder de vista, si no te importa voy a poner un enlace al mío.
Saludos.
fins aviat!
estoy buscando tahin en sabadell.. dónde hay un establecimiento en condiciones para comprar estos sanos y ricos alimentos?
Gracias de antemano majos! un abrazo,
Alejandro Amo
Encontrarás el tahin en cualquier herbodietética o tienda árabe. En Sabadell se me ocurre la tienda que santiveri tiene en el paddock, en la parte exterior justo enfrente del viena.
Un saludo y suerte en la búsqueda!
Ruben
Salut