CROQUETES DE POLLASTRE I PERNIL

Tal i com ja han fet la Maria i la Txell (les meves companyes de curs) aquí teniu una altra de les receptes que aquests dies ens ha ensenyat en David Lienas (gràcies David!). En el meu cas, he fet aquestes croquetes de les quals estic (bé…estava, ja han desaparegut…) molt orgullós. Cal destacar d’aquesta recepta la rapidesa amb la que es fan i el bon resultat final (tenint en compte que hi ha receptes molt més elaborades).

Sempre m’han agradat les croquetes casolanes però no les havia provat a fer mai. Per tant i seguint al peu de lletra les instruccions d’en David aquí teniu la recepta (perdoneu per la foto, no és gaire suggerent):

INGREDIENTS per a 30 croquetes d’uns 40 grams (multipliqueu els ingredients si en voleu més…)

625 ml de llet
125 grams de mantega
100 grams de ceba de picada
175 grams de farina de força
188 grams de pit de pollastre
10-20 grams de pernil salat
1 cullerada d’oli d’oliva
Sal – pebre – nou moscada i pebre vermell dolç
Farina, ou i pa rallat per a l'arrebossat

Per una banda desfeu la mantega i una cullerada d’oli en un cassola a foc suau (la mantega es crema ràpidament a 100 graus i l’oli ens ajudarà a que això no passi). Afegiu la ceba i ofegueu-la fins que comenci a daurar-se. A continuació afegiu el pollastre tallat a daus i el pernil i ofegueu-ho també.
Aboqueu-hi la farina, barregeu-la bé i coeu-la a foc suau sense deixar de remenar per tal que no s’enganxi (d’això se’n diu roux). Hem de vigilar que la farina no ens agafi color.
Per l’altra, en un altre cassó escalfeu la llet amb la sal, el pebre, la nou moscada i el pebre vermell. Quan sigui calent afegiu a poc a poc la llet al roux fins que quedi incorporada dins la pasta.
Rectifiqueu, si escau de sal, pebres i nou moscada. Coure-ho tot a foc suau i remeneu constantment.
Un cop la massa de les croquetes no s’enganxi a les parets de la cassola tritureu-la (jo he utilitzat l’accessori picador de la batedora elèctrica).
Cobriu la pasta amb paper film i reserveu-la a la nevera per tal que agafi consistència. Un cop s’hagi refredat feu les boletes i passeu-les per farina, ou batut i pa rallat i doneu-li la forma de croquetes. Fregiu-les amb l’oli ben calent i no s’obrirà l’arrebossat. Elimineu l’excés d’oli posant-les en paper absorbent abans de servir-les.

Comentaris

Ester ha dit…
seguint aquestes insruccions segur que m'animo a fer-les
Felicitats
Ester
La cuina vermella ha dit…
Eeeiiii! company de gestes culinàries! que guapa la croqueta, de debó la foto suggereix: menja'm, menja'm!!!
Escolta, què bé ens ho vem passar i quin post més guapo! gràcies de debó!
Su ha dit…
Me gusta el toque de nuez moscada. Un abrazo
xaro ha dit…
Son com les que feia ma mare!!!!
T’han quedat de professional , ja veig que vareu aprendre molt
A veure si passa aquesta calor i ve mes de gust posar-se a la cuina :))
Ptnts
Francesc ha dit…
Aquestes croquetes han de ser un "pecatòrum" imprescindible. M'hi apunte de seguida! Salutacions
Glòria ha dit…
Ruben,

Qui ho diu que aquesta foto no suggerent?. I tant que sí. I les explicacions, són estil David, eh?, entre parèntesi els comentaris afegits. Ja veig que vareu aprendre molt bé la lliçó. Ara ens tocarà a nosaltres posar en pràctica les receptes que ens aneu passant. Moltes gràcies!

Fins aviat
Cuinagenerosa ha dit…
rubén, m'alegra veure que traieu profit del curs d'en lienas, i que ho feu amb receptes tan gustoses com aquesta. la foto és molt suggerent i desperta l'instint que ha de despertar.
esperem nous lliuraments.
Anònim ha dit…
Nen... que això és una supercroqueta... que dius que no es maca? Si és una preciositat i com que jo ja les he provades a la classe, us puc dir que boníííííssimes.
Mua.
(Rebut el meu mail?)
RUBEN ha dit…
Hola i gràcies a tots pels vostres comentaris!

Ester! La veritat és que són les primeres croquetes que faig i han quedat molt bones. Si les fas no oblidis escalfar la llet abans, això és important.

Txell & Kike! Un plaer haver compartit aquestes tardes amb vosaltres, ja ho sabeu.

Su! La nuez moscada le queda muy bien a las croquetas pero el pimentón dulce también además de darle color.

Xaro! Com va per Sant Feliu? És una recepta ben pràctica, segurament per aquest motiu les feia la teva mare. Tens raó que amb la calor costa entrar a la cuina eh?? Almenys tu tens la platjeta ben a la vora.

Francesc! Sempre m'han agradat les croquetes i aquestes sincerament són molt bones, les has de provar. Ja diràs el què.

Glòria, com veus de mica en mica anem posant a la pràctica els coneixements adquirits aquests dies. Estem molts contents tots tres (Maria, Txell i jo) Bones vacances!!!

Com va Manel? Tot i que t'hagis reincorporat a la feina, segur que trobaràs un moment per fer aquestes croquetes. Les has de provar!

Maria!!!! Et dic el mateix que a la parella vermella. Ha estat un plaer compartir aquestes tardes amb tu! Petons!
TROTAMUNDOS ha dit…
Ummm deliciosa estas croquetas, la presencia lo dice todo desde luego.

Un saludo
6.0 ML ha dit…
Quina pinta!!! Només veient les fotos se'm fa l boca aigua...
Anònim ha dit…
Rubén, aquestes croquetes han d'estar boníssimes. Si totes les que vas fer són com la de la foto i a sobre és la primera vegada que les fas aixó vol dir que has aprofitat molt bé les classes i ja ets tot un professional. S'et felicita.
Un petó.
Susanna
Núria ha dit…
Ruben, quina fila fan aquestes croquetes...mare meva, les tinc que fer...ja!!
Sara ha dit…
No m'extranya que n'estiguis orgullós: de gust deuen ser bones, però és que t'han quedat de forma cil.líndricament perfecte, torrat al punt... segur que són de veritat???

Entrades populars