COCA DE XOCOLATA

Tenia dubtes sobre si publicar aquesta recepta o no. Es tracta de la famosa coca que fa servir l’envàs del iogurt per mesurar els ingredients. Una recepta que va passant de pares a fills i que gairebé tothom coneix. Com que el resultat és molt bo i per animar a la gent que s’inicia a la cuina, aquí us la deixo.

3 ous
1 iogurt natural
2 mesures de iogurt de farina
2 mesures de sucre
1 mesura d’oli de gira-sol
1 mesura de cacau en pols
1 culleradeta de cafè soluble
1 pessic de sal
1 sobre de llevat
Opcionalment podeu posar-hi un grapat de granet d’ametlla, festucs, panses, trossets de xocolata, trosset de taronja confitada o una altra fruita...

Aboqueu el iogurt en un recipient. Netegeu l’envàs que ens servirà per mesurar els ingredients. Afegiu els ous i l’oli i barregeu-ho amb la batedora elèctrica. A continuació afegiu la farina amb el llevat, el sucre, el cacau, el cafè, el pessic de sal, el granet de fruits secs i les panses (que he hidratat en licor d’ametlla) i mescleu-ho tot molt bé sense que quedin grumolls.
Aboqueu-ho tot dins un motlle (jo he utilitzat el del plum-cake). Pinteu-lo amb mantega i farina i coeu la coca al forn durant 40-45 minuts (escalfor de baix) a uns 180º. Passat aquest temps deixeu refredar sobre una reixeta.

Per cert, bona diada a tothom!

Comentaris

Cuinagenerosa ha dit…
rubén, tens raó que molta gent fa aquesta coca de l'envàs de iogurt, però sempre queda gent, com jo mateix, que no l'ha fet i que pensa que potser ja ha arribat el moment de fer-la.
La cuina vermella ha dit…
Ruben! No se m'hagués ocorregut mai fer la coca de iogurt amb una mesura de cacau. T'ha quedat espectacularment flonja i suculenta.
Bona diada a tu també! a veure quan quedem encara que sigui a prendre alguna cosa!
TROTAMUNDOS ha dit…
Pero que buenooo, estos bizcochos son una perdíción para mí.

Un beso
Núria ha dit…
Ruben, jo faig servir molt aquesta recepta, amb gust de vainilla, llimona, taronja, cacau, poma...Sempre surt bé. Aquest teu te una pinta...menys mal que tinc brownie de xocolata a casa..que sino!!jajaja
xaro ha dit…
Rubén, ja no recordava aquesta coca!! T’ha quedat perfecte, serà qüestió de recuperar-la!!!
Francesc ha dit…
Escolta, aquesta coca de xocolate és molt bona i sempre va bé conèixer receptes fàcils i saboroses. Salutacions
Glòria ha dit…
I tant que val la pena posar-la al blog. Jo també l'hi tinc perquè és una d'aquelles receptes que van voltant de l'un a l'altre i segur que més aviat o més tard tothom fa. I també la vaig posar en versió xocolata-addictes.

Fins aviat
Tothom tohom no la ha feta, per exemple jo! Però no pateixis que ho solventaré aviat!!!!!!!
Dolça de
NO TOT SÓN POSTRES... A LA CUINA
Gemma ha dit…
Coincideixo amb tothom, aquestes receptes s'han de posar, són les millors i les que no fallen mai!
Anònim ha dit…
Ei, Ruben... ja he tornat de vacances i ja estic a punt per tornar a olorar virtualment tots els teus plats.
Una abraçada...
RUBEN ha dit…
Hola! Gràcies a tots pels vostres comentaris. Com veieu és una recepta fàcil i que podeu adaptar als vostres gustos, si no la feu de xocolata heu de substituir la xocolata en pols per un potet més de farina.
Imagineu que un dia heu de fer un bescuit i no teniu balança per mesurar els ingredients, doncs si memoritzeu les mides d'aquesta recepta segurament triomfareu!
3 ous + 1 iogurt + 2 de sucre + 2 de farina + 1 de xocolata en pols o farina + 1 oli + sobre de llevat químic
Núria ha dit…
Ruben, fixa't si m'agrada aquesta recepta, que tinc un got de yogur guardat, perque en cas de no tenir yogur natural, sustitueixo el yogur per la llet i faig servir el got per les mides!!jeje
Anna ha dit…
Aquestes, aquestes són les receptes que surten bé i animen a cuinar. Felicitats!
Su ha dit…
Creo que esta receta es de obligada publicación y de obligado cumplimiento. Es la favorita de mi hija mayor, pero a mi no me queda con esa altura tan brutal.

Enhorabuena
Gloria ha dit…
Molt bé, molt bona i sempre surt. Aquesta recepta la fem gairebé casa setmana, però la variant de cacau i cafè m'agrada i la provaré.Gràcies!
Gloria ha dit…
Molt bé, molt bona i sempre quedes bé. M'agrada la variant de cacau i cafè, la provaré segur perquè aquesta coca la fem cada setmana.
Gràcies!
illetapitita ha dit…
És cert, aquestes receptes tothom les ha fet alguna vegada, i segurament de les primeres!
I el que també és veritat és que queden sempre bé!
Per cert, la teva fa una pinta...
i a més amb xocolata...

Entrades populars