PA DE CARBASSÓ I PASTANAGA
Hola a tots i bon any! Fa dies que no escrivim res, eh Jordi? Comencem la temporada!
Molts ja coneixeu la meva afició per fer pans enriquits i originals, són un exemple el pa d’espinacs i el pa de carbassa. Ara però us presento aquest altre. Si us sóc sincer és un dels que més m’han agradat.
INGREDIENTS
250 grams de farina de força
8 grams de llevat de forner
150 ml d’aigua
1 carbassó
1 pastanaga
1 culleradeta de sal
Sèsam
Ralleu el carbassó sobre un colador, afegiu mitja culleradeta de sal i barregeu. Poseu el colador amb el carbassó en un recipient i deixeu-lo reposar uns 30 minuts per tal que elimini l’aigua.
En el recipient de la panificadora o en un bol aboqueu-hi l’aigua amb el llevat dissolt i la sal (l'altra mitja culleradeta). A continuació agafeu grapats de carbassó rallat i apreteu ben fort per eliminar tota l’aigua possible, afegiu-hi també la pastanaga rallada i el sèsam (opcional) i finalment i a poc a poc la farina de força. Amasseu enèrgicament, si veieu que us queda massa enganxós incorporeu més farina (hem d’aconseguir una bola consistent i elàstica).
Ara només cal que deixem que fermenti una mitja horeta i tornem a amassar per després donar-li forma i posar-ho a la safata del forn enfarinada i cobrir-lo amb un drap humit fins que dupliqui el volum.
Preescalfeu el forn a 200º i enforneu durant 35 minutets aproximadament (fins que agafi color).
INGREDIENTS
250 grams de farina de força
8 grams de llevat de forner
150 ml d’aigua
1 carbassó
1 pastanaga
1 culleradeta de sal
Sèsam
Ralleu el carbassó sobre un colador, afegiu mitja culleradeta de sal i barregeu. Poseu el colador amb el carbassó en un recipient i deixeu-lo reposar uns 30 minuts per tal que elimini l’aigua.
En el recipient de la panificadora o en un bol aboqueu-hi l’aigua amb el llevat dissolt i la sal (l'altra mitja culleradeta). A continuació agafeu grapats de carbassó rallat i apreteu ben fort per eliminar tota l’aigua possible, afegiu-hi també la pastanaga rallada i el sèsam (opcional) i finalment i a poc a poc la farina de força. Amasseu enèrgicament, si veieu que us queda massa enganxós incorporeu més farina (hem d’aconseguir una bola consistent i elàstica).
Ara només cal que deixem que fermenti una mitja horeta i tornem a amassar per després donar-li forma i posar-ho a la safata del forn enfarinada i cobrir-lo amb un drap humit fins que dupliqui el volum.
Preescalfeu el forn a 200º i enforneu durant 35 minutets aproximadament (fins que agafi color).
Comentaris
Núria
Aquest pa el trobo molt original, amb carbassó i pastanaga... Crec que encara m'agrada més que el d'espinacs!
Té una pinta esponjosa i ha de ser molt gustós...
Vaja, que heu tornat amb una recepta excel·lent!
Petons i ja ho saps quan vulguis fem un cafetonet.
Gràcies.
Ja em van dir que estaves malaltó i per això no ens vam veure a Sabadell. A veure si per la propera.. Molt original aquest pa amb verdures..
Núria, m’alegra que t’agradi. T’haig de dir que dels pans que he fet aquest és un dels que més repetiré! De debò
Gent jove pa tou! Ja us he visitat i carai amb la varietat de pans que teniu en el vostre bloc! Haig de fer el del Guinness! Me’l recomaneu?
Anna! Anima’t a fer-lo! Si no recordo malament tu ets del club dels que tenen panificadora no?
Gemma!! Vaig predir que tindries una panificadora, explica’m com està aquest tema? Te l’han portat els reis?
Josep! Gràcies pels 10 points! Avui tenim per sopar la sopa d’avellanes que vareu publicar fa uns dies... Ja us explicaré!
Amics vermells i molletans!! No se us veu el pel per Mollet! Quedem quan vosaltres vulgueu! Ara us passo el mòbil! Tranquils que pensaré amb vosaltres la propera vegada que faci pa...
La vella carmanyola! És un pa molt original que no trobaràs enlloc (crec...)
Mercè! Em sap greu no haver-te pogut conèixer a la trobada, dies abans (per reis) vaig agafar una mena de virus estomacal! I he estat uns dies vivint al lavabo... Espero veure’t novament ben aviat per aquí!
Maria! I tant que em coneixeràs! No he canviat gaire! Que sàpigues que el dia que ens retrobem et faré una abraçada ben forta!!!
Manel! Durant uns dies vaig deixar la panificadora a un company de feina perquè la provés! Quan me l’ha tornat me posat les piles fent pa! Gràcies catacrac!
Gràcies a tots pels vostres comentaris!
Ruben
Salut!!!!
Tinc una pregunta que fa temps que em faig. Els pans enriquits em criden molt l'atenció pero mai els faig per que no se com fer-los servir. M'explico. Per acompanyar el menjar m'agrada pa sense res per no perdre el gust del que estem menjant. Llavors, els adictes als pans enriquits, quan us els menjeu? Sembla una pregunta tonta no?
petonets.
Aquest pa te una pinta fantàstica!!!!
Quina pinta que fa!
Cap a la llista de receptes de pans directe!!
Salut!
Besos.
Olles i somriures, no hi ha res com el pa fet a casa. A més ets sents orgullós quan te’l menges. A més penseu que avui dia és difícil trobar un bon pa artesanal! Penseu que aquest us durarà de 3 a 5 dies i fins i tot el podeu congelar.
Ara! No és una pregunta tonta, però crec que aquest o altres pans es complementen amb altres aliments. Estem acostumats al pa de tota la vida i per això dius això en el teu comentari. Per exemple, jo aquest pa me’l vaig menjar amb una hamburguesa (amb el seu tomàquet, enciam, formatget, ceba...) i avui (tenia un tros congelat) m’he fet un entrepanet de pernil salat. D’aquesta manera el pa és menys avorrit, pensa que avui dia pots trobar-ne amb nous, olives, cereals...
Francesc, no tinguis por a fer pa. Els primers potser no et surten del tot bé. Però és qüestió de provar!!
Xaro! M’alegra que t’agradi el pa. A la propera ens veiem! Gràcies
Illetapitita!! Us agradarà, proveu-lo! Gràcies
Trotamundos! Mis inicios en la cocina fueron los panes! Cada domingo hacia un pan que me servia para el almuerzo de toda la semana. Os animo a que lo hagais. Un saludo!
Jo fa uns dies que he actualitzat el meu blog es diu: la petita mindundi, no faig tant com vosaltres, però per ser una aprenent no em puc queixar!
Fins aviat!!
Per fi, ja he actualitzat el meu es diu: la petita mindundi, i ja t'hi he afegit.
Fins aviat!