POLLASTRE AMB SALSA DE SOJA i LLIMONA (o Taronja)

Aquí us presento una alternativa al pollastre a la planxa. Una recepta senzilla, exòtica, saludable i ràpida de fer que he tret del llibre “la cuina que no amoïna” de la Mireia Carbó. A més podeu escollir si cuinar-lo amb llimona o amb taronja!

INGREDIENTS (2 persones)

2 cuixes i 1 pit de pollastre
1 llimona ó 1 taronja
1 cullerada de sucre
25 ml de salsa de soja
Oli d’oliva
Sal
pebre

Escalfeu el forn a 200º (amb l’escalfor de dalt i de baix). En una plata col·loqueu les cuixes tallades per la meitat, salpebreu-les i tireu un bon raig d’oli d’oliva. Coeu el pollastre al forn, tombant-lo de tant en tant fins que es dauri. Talleu el pit de pollastre en 3 parts i poseu-lo a la safata (el pit de pollastre no necessita tant temps de cocció, a més d’aquesta manera no ens quedarà sec).
La salsa la prepararem barrejant en un got la salsa de soja, el suc de la llimona o la taronja, la pell de la llimona/taronja ratllada i el sucre (podeu substituir-lo per una cullerada de mel). Mescleu bé i afegiu aquesta salsa a les cuixes, abaixeu el forn a 170º i coeu durant 20 minuts més. A continuació ja podeu servir-lo acompanyat de la guarnició que més us agradi.

Comentaris

Glòria ha dit…
Bona combinació de sabors i si a més és de la Mireia Carbó, èxit assegurat!.

Fins aviat
Gemma ha dit…
Aquesta recepta de la Mireia també l'he fet i surt deliciosa...
I el pollastre amb taronja ens encanta, va ser el nostre menú de cap d'any (tot i que amb una altra recepta)
La foto t'ha quedat fantàstica, quina pinta que fa aquest pollastre!!!
OLLES I SOMRIURES ha dit…
Amb tanta facilitat, ningú es pot resistir. no? Salut!!!!
El cullerot Festuc ha dit…
Boníssim Rubèn!! I com dius, una manera diferent de menjar el típic pollastre a la planxa!
Petunets,
Eva.
La cuina vermella ha dit…
Recepta habitual a Can vermell, és tant bona. Petons.
Ruben, tenim ganes de veure't!!
Mercè ha dit…
Ruben, aquest pollastre t'ha quedat fantàstic! Si és una recepta de la Mireia segur que és boníssima! No l'he fet mai així, però sí que he fet el pollastre al forn als cítrics, i queda deliciós! Petons!
ARA ha dit…
Mmmmmmmmmmm que bo que ha d'estar, ja tinc el sopar de demà.

Gràcies.
oooohhhh!! amb soja?? però es que si es de la Mireia es exit segur!

Serà questió de posar-la als pendents!!

Gràcies.
xaro ha dit…
Rubén aquesta vegada coincidim amb el pollastre, provarè el teu que segur que deu estar boníssim!!!
Maria ha dit…
Ruben, que no ens veiem mai ja...
Quina dolçor que ha de tenir aquest pollastre, amb aquest ingredients tan aromàtics. Un bon plat, si senyor.
Cuinagenerosa ha dit…
ruben, com va que fa temps que no se't veu?
sort que pel blog veiem que segueixes en forma amb receptes com aquesta, que no sembla complicada de fer i deu tenir un gust sensacional, almenys per al fans de la soja com servidor.
RUBEN ha dit…
Bé! Gràcies a tots pels vostres comentaris!! Us animo a que la feu.
Espero veure-us d'aquí uns dies a la propera trobada amb la Mireia Carbó!

Entrades populars