BACALLÀ amb CEBA CONFITADA a la TARONJA


Hola companys/es! Suposo que ja n’esteu farts de veure els canelons que tenim des de fa més d'un mes en el nostre bloc, després d’uns dies de desconnexió (a causa dels exàmens en el meu cas i de la mandra que m’agafa a l’estiu a l’hora de cuinar, ja què durant aquesta època bàsicament m’alimento de gaspatxo i amanides) tornem a la càrrega… Una recepta boníssima i fàcil que com sempre us recomano!

INGREDIENTS (per a 4 persones)

4 talls de bacallà (o qualsevol altre peix) preferiblement blanc.
(Opcional): Ou, farina i oli si voleu arrebossar-lo i fregir-lo.

Ceba confitada:

3 taronges
2 cebes grans
2 cullerades de sucre o mel
Panses i pinyols
Oli d’oliva
Sal
Pebre

Talleu les cebes en juliana ben fines, ratlleu la pell d’una taronja i en una paella amb un raig d’oli, coeu a foc lent les cebes, amb el sucre, el suc de les 3 taronges, la pell de la taronja ratllada, les panses i els pinyons, la sal (ull amb la sal si feu servir bacallà al punt de sal) i el pebre. Si teniu taronja confitada podeu tallar-la a dauets i afegir-la també!

En un recipient que pugui anar al forn esteneu la ceba confitada i poseu els talls de peix al damunt, tireu un raig d’oli per sobre. Coeu a 180º (escalfor de dalt i de baix) durant uns 15-20 minuts.


Per cert, la recepta és del llibre de la Mireia Carbó (la cuina que no amoïna)

Comentaris

Ruben, quina delícia de plat! m'encanta, de veritat, m'encanta.
PTNTS
Dolça
Maria ha dit…
Ruben... els ulls que et veuen... ai, sí, quines bones classes van ser les d'en David. Coincidiran els nous afortunats quan en parlin d'elles, segur..
Doncs sí, ara que tinc els polvos aquells... provaré les bombes que ens van ensenyar, a veure si se'm desfan a la boca o van al cubell de la brossa.
Ens tornem a veure a partir de meitat de setembre i també bones vacances !!
Anònim ha dit…
He trobar avui el vostre blog, us continuaré visitant...

Salutacions
Jorge
http://pocohecho.wordpress.com/
ELS PEIXOS ha dit…
Com estas? espero que t'hagin anat molt bé tots els exàmens.
Contenta de tornar-te a llegir.
Te que ser boníssim tot això oi..
No ho hi provat mai.
Una abrasada.
Gemma ha dit…
Ja era hora que canviessiu els canelons, je je je...
Si la recepta és de la Mireia, segur que és bona i fàcil de fer, com tots els plats que ens ensenyeu. En el meu cas, canviaria el bacallà per un altre peix, però la resta la trobo deliciosa!

M'alegro que els exàmens hagin anat bé, felicitats per les mates! ;)
MaryLou ha dit…
Aquesta recepta ja sé, abans de fer-la, que ens encantará!!! moltes gràcies.

Petonets
La cuina vermella ha dit…
Estem segur que els exàmens t'han anat de fàbula oi! Com la Gemma canviaria el tipus de peix, però la salseta és genial, d'aquelles que fan caure les llàgrimes. Tenim ganes de veure'!
María ha dit…
Una receta de lujo, Rubén. Sencilla y superoriginal. Me la imagino deliciosa.

Un beso.
OLLES I SOMRIURES ha dit…
Doncs aquest bacallà és espectacular. A mi és el peix que més m'agrada, ho tastaré. Salut!!!
MªJose-Dit i Fet ha dit…
Umm aquesta ceba confitada ha de tenir un gust boníssim!!! em pareix una recepta d´allò més original....petons
illetapitita ha dit…
Fa poquet que he començat a menjar bacallà, pensava que no m'agradava i resulta que si, coses que passen...
Doncs la teva és una molt bona recepta per fer-lo, m'agrada molt aquesta ceba confitada, el gust de taronja deu quedar deliciós!
Una abraçada!
Su ha dit…
Que fantástico ! Me encanta esta combinación!!!
Un abrazo
Bacallà, ceba, taronja... ja està tot dit Ruben, deliciós¡¡, tant sols de sentir el nom d'aquest plat. Molt bé Ruben feliçitats¡¡ Josepb -menja de bacallà-
Anna ha dit…
molt bo amb el toc de taronja. Quina pinta!!!
Quina il·lu veure els canelons de pollastre en segon lloc! Aquest bacallà té una pinta exquisida...
A mi també em passa això de que a l'estiu fa mandra posar-se a la cuina i, a més, sobreviuria a base de sopes fredes, amanides variades i pa amb tomàquet!

Petons!
Unknown ha dit…
Aquesta recepta és molt semblant a la que faig. L'únic que canvio és el sucre o la mel, per melmelada de taronja. Queda igual d'espectacular!!

Entrades populars