PAELLA D'ESPELTA amb VERDURES i BOLETS




Ara fa uns quants dies que els amics de la cuina vermella i de cuina ens van parlar de la fira de l’espelta que va tenir lloc a Gallecs (recentment incorporat al Pla d’espais d’interès natural). Us recomano la visita, on de passada podeu comprar l’espelta a l’agrobotiga que hi ha oberta els caps de setmana i també us recomano aquesta recepta, una molt bona alternativa a l’arròs (per quan se t’acabin les receptes d’arròs, Manel-the rice king!). Va per tú!

INGREDIENTS (per a 4 persones)

400 grams de gra d’espelta
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
¼ de kg de mongeta tendra
1 albergínia
3 tomàquets de penjar
1 tros de carbassa
200 grams de bolets (barreja)
Oli d’oliva
Sal i pebre

Poseu el gra d’espelta en remull durant unes 12 hores. L’endemà bulliu-lo amb aigua i sal uns 40 minuts, fins que el gra estigui tou. Escorreu l’espelta i guardeu l’aigua. En una paella amb oli, salteu les verdures tallades a daus. Quan agafin un color daurat, afegiu-hi els tomàquets ratllats, la carbassa i els bolets. Deixeu-ho coure tot junt uns 15 minuts. Afegiu-hi l’aigua que heu reservat, i quan arrenqui el bull, tireu-hi l’espelta. Rectifiqueu de sal i pebre, i deixeu-ho coure uns 20 minuts. Si heu comprat els bolets deshidratats, reserveu l'aigua on els hidrateu i feu-la servir com a brou per a la cocció.

Comentaris

Marta ha dit…
Me'l apunto per fer-li a la meva amiga que nomes menja espelta!!!!
Ptnts
Gemma ha dit…
No he tastat mia una paella així.. ha de ser molt original, perfecte per variar una mica de la típica d'arròs. D'altra banda, diuen que l'espelta és molt sana i té tantes bones porpietats...
Su ha dit…
Vaya tela! que pintaza!!

Un abrazo!!
starbase ha dit…
La tinc pendent. Per cert, el dia de Gallecs li dèien 'paella' però tenint en compte que no té l'arròs i sobretot no porta la resta d'ingredients d'una paella... i el cas es que no se m'acut una forma millor d'anomenar-ho... perque 'arròs de verdures d'espelta'... como que no.
illetapitita ha dit…
No he tastat mai l'espelta però amb una recepta com aquesta no em faria ben res!!
una abraçada!
Albert Borrell ha dit…
Ei Ruben!!
Quina bona pinta!! Tinc ganes de tornar per menjar pella!!

Ara estic ja a Tailandia. Una setmaneta mes i ja torno cap a casa. Ens veiem mlt aviat.
ELS PEIXOS ha dit…
Per mi tot això és nou .Sort que tenim a la parella vermella per ajudar-nos , oi Ruben ??
josep ha dit…
Ruben,
A part d'original ha de ser boníssima, les fotos encara que no les podem ensumar ens ho estan dient!
Una abraçada
Mercè ha dit…
Ruben, no he provat mai una paella d'espelta!! I a més, amb lo fibrosa que és ha de ser ben sana! Quina pinta!! Potser en Manel a partir d'ara passarà a fer tots els "arrossos" amb espelta. ;) jeje
Petons!
Isabel ha dit…
Una paella d'allò més complerta!! i quin goig que fà!!
Aquesta me l'apunto!!
UNA ABRAÇADA!!
ISABEL
MONTSE ha dit…
Muy interesante me ha gustado mucho es diferente y tiene que estar muy bueno. Saludos
Josepb. ha dit…
Rubén; Un arrós de primera... una alternativa per al Manel? :-D
Et deixo el meu e-mail Ruben, tinc que enviarte varies coses...
Fins aviat.
Josep_bayé@hotmail.com
La cuina vermella ha dit…
Ep, amics!!! Que despistada que sóc, se m'havia passat totalment escriure en aquest post meravellós!! No tinc paraules per descriure aquesta esplèndida paella que ens heu preparat. Gràcies per tot!
CocinArte ha dit…
M'encanten aquest plats amb productes alternatius, el trobo fantàstic!!

Núria
vanesa ha dit…
Jo ja puc dir que l'he cuinada i és molt bona. Passaria per un bon substitutiu de la d'arròs! i pot ser tan gustosa com vulgueu!

La recomanem!
v.

Entrades populars