QuiChe aMb baSe d'ARRÒS

Per si encara hi ha algú que no s’ha animat encara a fer una “Quiche” us presento aquesta recepta amb una variant: la base està feta d’arròs, clara d’ou i formatge emmental (base apta per a celiacs)!

Per a la base:

2 clares d’ou

200 grams d’arròs blanc bullit

150 grams de formatge emmental rallat

Per al farcit:

6 porros

24 gambes

1 ceba

200 ml de nata líquida

2 ous

Pebre negre

Oli d’oliva

Sal

PREPARACIÓ

Per a la base barregeu bé les clares d’ou, amb l’arròs bullit i el formatge. Pinteu amb mantega un motlle desmotllable d’uns 26 cm de diàmetre o bé cobriu l’interior (base i parets) del motlle amb paper de forn. Amb la barreja resultant folreu la base i les parets fins que tot quedi ben compactat. Mireu que no quedi cap foradet. Enforneu a 200 graus (a dalt i a baix) durant 15 minuts i reserveu.

Renteu els porros i talleu-los a rodanxes. Bulliu-los amb aigua i sal durant uns 10 minuts, coleu i reserveu-los. Per altra banda piqueu la ceba i sofregiu-la amb oli fins que es dauri, reserveu-la també. Barregeu seguidament la nata líquida (que podeu substituir per llet evaporada) amb els ous i salpebreu.

Ara ja podeu muntar la quiche. Esteneu la ceba sofregida a la base d’arròs que teniem reservada. Escampeu seguidament el porro bullit i ompliu la base amb el preparat de nata i ous. Al damunt distribuiu les gambes (prèviament pelades). Enforneu a 200 graus durant 35-40 minuts. Punxeu amb uns escuradents per saber si està cuita i un cop ho estigui, desemmotlleu.

Comentaris

La cuina vermella ha dit…
Una recepta ideal. Sempre pensant en els altres, en com fer-nos la vida millor. Ets fantàstic amic. T'estimem.
Francesc ha dit…
Una quix ben curiosa, sí senyor!! Així, amb arròs, no se m'hauria ocorregut mai. Segur que és boníssima. Salutacions
Gemma ha dit…
Uau, quina base de quiche més original!!! Això s'ha de provar, que estic molt intrigada per saber com queda, no m'ho puc imaginar... el gustet de l'emmental ha de ser molt bo, i el farcit de porros m'encanta!

Entrades populars