HamBurGuesa VeGetAL

L’altre recepta amb llegums que us vaig dir fa uns dies que publicaria és aquesta hamburguesa feta amb llenties. Sorprenentment bona, nutritiva i fàcil de fer. Una alternativa a la carn! Ai ai ai, que m'estic tornant vegetarià...

Per a 4/6 hamburgueses

350 grams de llenties cuites

1 ceba picat

1 porro picat (opcional)

1 pastanaga rallada

1 all picat

50 grams de formatge parmesà

Flocs de civada / Arròs integral o pa rallat

Orenga

Bitxo

Pebre

Si no teniu les llenties cuites feu-ho durant 30 minuts aproximadament amb aigua, una fulla de llorer i sal. Mentre les llenties es couen cuineu la ceba, la pastanaga i l’all fins que tot quedi ben dauradet. Opcionalment podeu afegir un porro picat també.

Un cop cuites les llenties escorregueu-les, elimineu el llorer i afegiu la ceba amb la pastanaga i l’all. Afegiu el formatge i també les espècies (al gust). Podeu provar-les també amb curri, pebre vermell picant... Hi ha un munt d’opcions. Ara podeu xafar-ho tota amb una forquilla o triturar-lo amb l’accessori picador del túrmix. En funció de l’opció que triem necessitarem més o menys civada perquè agafi la consistència adequada que ens permeti manipular la pasta. Podeu substituir la civada per arròs integral bullit o pa rallat (tot i que la primera opció penso que es molt millor i nutritiva). Reserveu la pasta resultant a la nevera (mínim un hora). En el moment que la consumiu doneu-li forma d’hamburguesa i cuineu-la a la paella amb una mica d’oli.

Comentaris

Gemma ha dit…
A casa mengem hamburgueses vegetals, però amb base de soja enlloc de llenties... El proper cop ho porvaré així, que està molt bé variar!
Presentada així en entrepà es veu super apetitosa ;)
Francesc ha dit…
Doncs, no sembla que no siga de carn!!! És una bona opció vegetariana. Salutacions
Mercè ha dit…
Ostres Ruben, aquestes hamburgueses les hauré de provar perquè m'encanten les llenties!! :)
Petons!
Laia ha dit…
Quina recepta més bona, jo no menjo carn pel que em va perfecta tenir noves alternatives vegetarianes! També provaré de fer els falàfels, que tinc varies receptes i encara no m'he animat fer-les...
M'agraden les llenties però no soporto les hamburgueses. M'agradarien aquestes?

PTNTS
Dolça

Entrades populars