SopA De CeBA

Molts ja coneixeu aquesta sopa però si no l’heu provada amb el toc del xerès us animo a fer-ho. Ideal per dies com el d’avui!
INGREDIENTS (4-6 PERSONES)
6 cebes grans (dolces)
3 cullerades de farina de blat
1 all
2 litres de brou de verdures
Pebre negre
20 ml de xerès
10 llesques de pa
Formatge rallat (tipus emmental)
Mantega
Oli d’oliva
Sal
Peleu i talleu les cebes a juliana. Escalfeu en una cassola l’oli i desfeu-hi la mantega, afegiu la ceba i l’all picat, afegiu una mica de sal i pebre negre (al gust). Cuineu lentament la ceba (durant 25 minuts aproximadament). Remeneu de tant en tant amb una cullera de fusta. Cal que no agafi color. Un cop la ceba estigui tova afegiu la farina (com si féssiu una beixamel) cuineu-la durant uns segons i afegiu el xerès i deixeu que s’evapori. Aboqueu el brou de verdura i bulliu durant 15 minuts a foc suau. Serviu la sopa en recipients individuals que puguin anar al forn poseu una llesca de pa al damunt i escampeu-hi una mica de formatge (jo no en poso). Ara només cal que ho gratineu al forn durant 5 minuts
Comentaris
Que vagi de gust Rubén¡¡ :-D