CreMa de celeRi i ceba caramel·Litzada



Aquesta recepta que avui us presento està feta amb un nou ingredient que he descobert aquesta setmana santa. És el celeri, també conegut com a Api blanc, Api-rave o “Apio-Nabo”. El Celeri és una arrel gruixuda i esfèrica amb un potent sabor a api, però més suau. No el trobareu a tot arreu, jo per exemple, el vaig comprar al Mercat de Santa Caterina.

Ingredients (4 persones)

1 ceba gran
2 cullerades de sucre moscovat
1 raig de conyac
½ celeri (api-rave)
Brou de pollastre o verdures
Sal
Formatge parmesà o pernil salat

Per començar talleu la ceba a la juliana, disposeu-la en una cassola al foc i afegiu el sucre, el conyac i un polsim de sal. Deixeu coure a foc suau fins que la ceba quedi tova i caramel•litzada. A continuació peleu el celeri i talleu-lo a trossets. A la cassola on teniu la ceba afegiu uns 200 ml de brou i seguidament el celeri. Cuineu-ho tot junt durant 30 minuts aproximadament. Si observeu que la crema us quedarà massa espessa afegiu una mica més de brou. Tritureu amb el túrmix i serviu-lo amb unes llesques de parmesà o pernil salat.

Comentaris

Entrades populars