la MonA de la moNa...




Amb una mica de retard, aquesta és la mona que vaig fer-li a l'Asun fa uns dies...;-)


Ingredients

 ½ kilo de farina
 25 grams de llevat premsat
 125 grams de sucre
 2 ous
 40 ml d’oli de girasol
 125 ml de llet
 1 cullerada d’aigua de flor de taronger (agua de azahar)
 Ratlladura de mitja taronja
 Anís estelat i la pela d’una llimona
 1 ou batut per pintar
 Nutella, granet d’ametlla i xocolata blanca.


Poseu un recipient al foc, afegiu la llet, l’anís i la pell de la llimona fins que la llet bulli. Apagueu el foc i deixeu-ho que “infusioni” fins que la llet sigui tèbia. Coleu i reserveu la llet aromàtica.

Afegiu a la llet, el llevat i els ous. Barregeu bé i afegiu el sucre, l’aigua de flor de taronger, l’oli i la ratlladura de taronja. A continuació afegiu la farina i deixeu reposar la massa uns 10 minuts.

Enfarineu una superfície de treball, aboqueu-hi la massa i pasteu-la durant uns 10 minuts i formeu una bola amb la massa, poseu-la en un motlle lleugerament greixat i tapeu amb paper film. Deixeu pujar la massa  1 hora aproximadament.

Ara cal que doneu forma a la massa: poseu la massa sobre una superfície enfarinada. Dividiu la massa en tres porcions iguals i estireu-les amb el corró (doneu-li forma de rectangle d’uns 30 cm de llarg). Distribuïu longitudinalment i per la part central de cada part la Nutella (jo he utilitzat una màniga pastissera) i tanqueu la massa fins que aconseguiu un cilindre farcit de Nutella. Feu el mateix amb les altres dues porcions de massa. Un cop tingueu els tres cilindres farcits de Nutella, treneu les tres cordes i ajunteu les puntes. Poseu la trena a la plata del forn amb paper vegetal que utilitzareu perquè no s’enganxi i deixeu llevar unes 2-3 hores.

Passat aquest temps la massa haurà duplicat el volum. Pinteu-la amb l’ou batut i tireu el granet d'ametlla. Enforneu-la 20-23 minuts a 170 graus. Observeu-la durant el procés de cocció, pot ser que calgui cobrir-la amb paper de plata perquè no quedi tant torradeta. Un cop fora de forn, un cop s’hagi refredat,  decoreu-la al gust (amb xocolata blanca en el meu cas).




Comentaris

ASun ha dit…
M'encanta!!!!!!!!
Asun ha dit…
Boniisssssimaaa!!!!
Anònim ha dit…
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

Entrades populars