HamburgUesa de MongeTa del ganXet i ArròS


Tot just vinc de Cal Lluis on he pogut veure les plantes de mongeta del ganxet que acabava de plantar en el seu hort i vet aquí una nova recepta que tenia previst publicar justament amb aquest producte.

Per cert, en Lluis m'ha dit que la mongeta del ganxet es desfà a la boca...

Per a més informació: http://www.mongetadelganxet.cat/

Per altra banda us aconsello que us mireu aquest altre web on es parla de la combinació de llegums amb cereals: http://www.etselquemenges.cat/rebost/els-fesols-o-mongetes/


INGREDIENTS (4 unitats)

150 grams de mongeta del ganxet cuita
150 grams d'arròs
Julivert fresc picat
1 all
10 tomàquets confitats en oli
Opcionalment: 2 cullerades de flocs de civada o pa ratllat
Sal

Bulliu l'arròs en aigua abundant, l'all i un polsim de sal. Reserveu-lo. Seguidament tritureu la mongeta del ganxet cuita i els tomàquets confitats, afegiu-hi l'arròs i el julivert i tritureu un minut més. Rectifiqueu de sal i afegiu els flocs de civada. Barregeu bé i reserveu a la nevera. Per fer les hamburgueses agafeu un grapadet de massa, formeu una bola i aplaneu-la. Volta i volta a la paella/planxa amb una mica d'oli i s'ha acabat...

La font d'aquesta recepta és la revista CUINA de gener. Quan torni a passar per les meves mans us indicaré qui és el xef.

Bon profit!

Comentaris

Marina ha dit…
Fantàstica recepta! Sóc del Vallès, el territori de les mongetes del ganxet. I dono fe que aquestes mongetes se'ns desfan a la boca! Aquest cap de setmana ens va deixar el pare fundador de les mongetes, Ramon Casamada, bon pagès i gran persona. Petons
Raquel Marfà ha dit…
Ruben fa molt bona pinta aquesta recepta, i més si les mongetes son les del meu pare, jejeje, el meu pare està contentíssim. Moltes gràcies!!!

Entrades populars