gAletes d'espeltA, civada i nAbius vermellS


L'espelta és un dels primers cereals coneguts per l'home. És el més antic dels blats i fa més de 7.000 anys que alimenta els habitants del Mediterrani. Ofereix major quantitat d'aminoàcids essencials que el blat comú i el supera també en riquesa vitamínica i mineral. 

La civada destaca pel seu contingut en proteïnes amb un alt nombre d'aminoàcids, lípids o greixos vegetals, hidrats de carboni, vitamines, minerals i oligoelements. De fet, és el cereal més complet, la que conté la major quantitat d'aquests elements i és, a més, fàcil de digerir. És, doncs, una important font d'energia que augmenta el rendiments, tant físic com mental, i equilibra l'organisme.

Utilitzeu el cercador del bloc per trobar més receptes amb aquests dos ingredients.

Per cert, aquest iogurt natural que veieu a la foto està acompanyat amb el xarop de pinyes del que us en n'he parlat ara fa uns dies.

Doncs bé, aquestes galetes porten aquests 2 ingredients dels que us acabo de parlar i a més són boníssimes. Us he convençut???

Necessiteu:

90 grams de farina d'espelta
120 grams de flocs de civada
90 ml d'oli de girasol
3 cullerades de sucre moré o xarop de poma
1 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de llevat químic
1 ou
Nabius vermells

Barregeu tots els ingredients. Per fer-ho, jo he utilitzat l'accessori picador del túrmix, però no és del tot necessari. Cobriu la safata del forn amb paper sulfuritzat i esteneu la pasta resultat. Estireu-la amb el corró fins que aconsegui un gruix de mig centímetre aproximadament. Coeu al forn a 180 graus uns 12 minuts. Una vegada fora del forn talleu la galeta gegant en porcions individuals.


Comentaris

bojosperlacuina ha dit…
A mi sí que m'has convençut. M'encanta utilitzar aquesta farina.
RUBEN ha dit…
T'agradaran segur!

Entrades populars