pAstís esponjÓs de xocolata amb oli d'oliVa i Sal


FeliÇ 2013! Comencem l'any amb bon peu, una de xocolata!

No, no, no. No és una altra recepta d'un pastís de xocolata, és LA RECEPTA DEL PASTÍS DE XOCOLATA. Quina textura...Serviu-lo amb un raig d'un bon oli d'oliva i una mica de sal. Espectacular!

Necessiteu:

150 grams de xocolata negra
150 grams de mantega amb sal
50 grams de sucre
5 ous
Oli d'oliva i sal (per acompanyar) - opcional


Separeu les clares dels rovells. Munteu per una banda els rovells amb el sucre i afegiu la xocolata fosa amb la mantega. Reserveu (és important que perdi una mica d'escalfor abans de barrejar amb les clares). Per una altra banda munteu les clares a punt de neu (ja sabeu que a temperatura ambient munten millor) i barregeu  amb suavitat amb la xocolata. Aboqueu en un motlle i coeu al forn 20-25 minuts a 180 graus. Si, ja ho sé, no m'he descuidat la farina, aquest pastís no porta farina...



Comentaris

Francesc ha dit…
Ostres!! Un pastís de xocolate amb oli i sal? Segur? Això ho haig de provar!!! I tant que sí!! Salutacions
RUBEN ha dit…
Francesc, prova-ho perquè segur que t'agrada. La sal potencia el gust de la xocolata!
Unknown ha dit…
Mmmm... una modernització del tradicional pa amb oli i sal i xocolata! Quines ganes de tastar-ho!
RUBEN ha dit…
Llaminer! Fes honor al teu nom i tasta-ho. Ja m'explicaràs. També és boníssim amb xocolata desfeta per damunt ;-)

Entrades populars