bunyOls de l'EmpordÀ al vallÈs


Diumenge  + esmorzem (baixem a comprar coca de la Prat) + un altre diumenge que no anem a missa (oh!)+ carrera per Gallecs i compra a l'agrobotiga (no us ho podeu perdre) + dutxa + vermutet  a Cal Marfà+ dinar a casa (lleugeret) + migdiada amb els gats  (això és vida, mireu més avall...) + quina mandra planxar ara (ja ho faré demà) + Que podem fer? = aquests Bunyols per berenar!  Visca el diumenge a Mollet del Vallès!


Per a unes 25 unitats

320 grams de farina
70 grams de sucre
Un pols de sal
2 ous
1 cullerada d’anís
1 cullerada de matafaluga
30 grams d’oli d’oliva o mantega
Ratlladura d’una llimona
20 grams de llevat de Forner
180 grams de llet
Una culleradeta de canyella
Oli per fregir
Sucre per arrebossar


Desfeu el llevat amb la llet, afegiu la mantega fosa o l'oli, la sal, la farina, els ous, l’anís, la canyella, la matafaluga i la llimona. Enfarineu la superficie de treball i treballeu la massa, us ha de quedar una mica enganxosa. Feu-ne una bola i deixeu-la fermentar  1 hora aproximadament. Torneu a treballar la massa i deixeu-la reposar  uns 10-15 minuts. Feu boletes petites amb la massa i deixeu que doblin el seu volum. Poseu una paella al foc amb oli abundant. Feu un forat amb el dit al centre de cada bola i fregiu pels dos costats fins que quedin dauradets. Traieu de la paella, elimineu l’excès d’oli  posant els bunyols en un plat amb paper absorbent i yot seguit arreboseu amb sucre (i canyella mólta si voleu) i deixeu refredar.  



Comentaris

mamilu ha dit…
Hola, quins bunyols !!!de rechupete aquesta recepte, la setmana que bé tocan ferna unes micas,,,,,gracies i si vols ens anem veien. petons.
Tapa't de tapes ha dit…
Els bunyols fan salivera...!! Visca els diumenges!!!
Unknown ha dit…
más recetas como ésta !!
Francesc ha dit…
Què en faríem, sense els diumenges!!! Salutacions!! :D

Entrades populars