cOulant de salMó i mArisc
Fa uns mesos la Mireia Carbó, en una de les seves classes al club Social del Caprabo, ens va fer un coulant de lluç i marisc. Tot i que ens va dir que no féssim experiments, no m’he pogut resistir…Digueu-me rebel...
Necessitareu per a 4 persones:
500 grams de salmó sense pell ni espines
1 llesca de pa de motllo sense crosta
Llet
1 ou petit
Sal
Per al farcit:
100 grams de carbassó
1 ceba petita
1 gra d’all
2 packs de carn de vieira, calamars o sípia tallada a daus
12-14 gambes pelades
½ copa de vi blanc
Un rajolí de nata
Oli
Pebre i sal
Tritureu amb el robot de cuina el salmó amb l’ou, el pa sucat amb la llet i un pessic de sal. Reserveu.
Daureu a foc viu les vieires i les gambes en una paella amb un raig d’oli, retireu-les i a la mateixa paella afegiu el carbassó, la ceba i l’all ben picats, quan hagin passat uns 5 minuts afegiu el vi i deixeu que s’evapori tot l’alcohol, tot seguit afegiu la nata, procureu que no us quedi un farcit amb massa líquid. Salpebreu i reserveu.
Pinteu 4 flameres amb oli i folreu-les (la base i les parets) amb la pasta de salmó. Farciu-les amb el saltejat de marisc i tapeu-les amb una capa de pasta de salmó. Coeu-les al bany maria durant 15 minuts a 150 graus. Traieu del motlle i serviu fred o calent.
Comentaris