pastíS de pèsolS i xampinyons al xerès


La recepta que us presento avui és un pastís de verdures que vaig fer ara fa uns dies. El resultat és molt bo i personalment us recomano que el consumiu fred, amb una mica de maionesa si voleu, vinga va! ;-)

Ingredients (4 persones)

1 làmina de pasta brisa (compreu-la feta o mireu aquí)
300 grams de pèsols
2 pastanagues
1 porro
1 ceba
1 all
150 grams de xampinyons 
1 copeta de xerès
1 culleradeta de maizena diluida amb aigua (opcional)
oli, pebre i sal

Jo com sempre recomano que feu la pasta brisa, podria passar que us quedessiu curts si utilitzeu la que venen feta... Jo aviso...

Estireu la pasta brisa i reserveu una part de la mida de la base del motlle que utilitzareu, amb l'altra porció  folreu la base i les parets del motlle, poseu-hi pes al damunt (cigrons, per exemple) i enforneu-la 10-15 minuts a 180 graus. Retireu el pes i reserveu-la. No apagueu el forn encara...

Coeu els pèsols i la pastanaga trossejada. Piqueu ben fins l'all, la ceba i el porro. Sofregiu-los a la paella amb una mica d'oli i quan agafin color afegiu els pèsols i la pastanaga ja cuits. Afegiu seguidament els xampinyons laminats i la copa de xerès, salpebreu i cuineu uns minuts fins que s'evapori l'alcohol i si observeu que encara queda líquid, afegiu un rajolí de la maizena diluida amb aigua per acabar de lligar-ho tot. Reserveu.

Ara ja podeu farcir el nostre pastís i cobriu i segelleu-lo amb la base sense coure encara que heu reservat. Coeu al forn 15 minuts més i serviu-la calenta o freda (com més us agradi)...

Comentaris

Entrades populars