crOquetes de carbAssó i mEnta amb peRniL


La recepta d'aquestes croquetes la vaig extreure d'un llibre de la biblioteca i ara no us sé dir el títol, el que sí sé és que la recepta és d'en Pep Salsetes...i per tant tenen l'éxit assegurat ;-)!

Necessitareu:

2 carbassons
1 ceba
1 all
fulles de menta 
Pernil salat picat al gust (opcional)
800 grams de llet o de brou
150 grams de farina
150 grams de mantega
oli
pebre
Sal

per a l'arrebossat:

Ou, farina i pa ratllat.

Renteu i talleu els carbassons a dauets ben petits. A banda, en un cassó escalfeu la llet o el brou i salpebreu (ull si el brou ja és salat). Per l'altra, piqueu la ceba i l'all i sofregiu-los a la paella amb una mica d'oli, afegiu el pernil, quan la ceba sigui transparent afegiu el carbassó i cuineu-ho tot junt uns minuts més. Afegiu la mantega, un cop fosa, afegiu la farina i cuineu-la uns minuts.  Aboqueu a poc a poc la llet calenta i remeneu bé fins que s'espesseixi i no us quedi cap grumol. Afegiu ara la menta picada i reserveu a la nevera. Feu les croquetes i passeu-les per farina, ou i pa ratllat...

Suggeriment: Si voleu que les vostres croquetes siguin més gustoses podeu afegir una culleradeta de pebre vermell dolç a la llet o el brou.

Bones festes a tothom!


Comentaris

Tapa't de tapes ha dit…
Són molt originals i semblen delicioses!!
Francesc ha dit…
Unes croquetes impensades!! Han de ser boníssimes amb el contrast de frescor de la menta i el sabor fort del cuixot!!! MMMMM!!!!
Gemma ha dit…
El toc de la menta el trobo molt original. Han de quedar molt gustoses!
Tenen una pinta increïble! Segur que són molt bones!

Entrades populars