COUS-COUS DOLÇ AMB FRUITS SECS
- Passa’t per aquesta botiga de Mollet que veuràs la cuina vermella tan maca que tenen a l’aparador. Em van recomanar uns amics.
Així ho vaig fer, eren les 20:00, ho vaig saber pels senyals horaris de l’emissora de radio que escoltaven a la botiga, a les noticies parlaven del kiwi blau que havien aconseguit uns agricultors de Gallecs. La filla del botiguer, mentre esperava el seu pare que atenia uns clients, em va oferir un cafè, agraït per l’oferiment, vaig dir-li que si no era descafeïnat el cafè de nit em provoca insomni. Vaig comentar-li que era un cuinetes i vaig parlar-li dels blocs de tota la colla. Se’ls va mirar ja que tenia connexió a Internet, quan va veure el bloc de la Gemma va exclamar:
- Carai! Esto es cuina per llaminers que decís los catalanes. Vaig respondre-li que no tot són postres a la cuina i que cuinar és generós i per això entre tos compartim les nostres receptes…
- Yo no sabria cocinarte ni unos webos fritos, va comentar la noia
- Doncs hauries d'aprendre a cuinar per fer feliç el teu estòmac i el dels altres...
A la sortida em vaig trobar amb en Phestoo Chiang (té nom de salsa per a la pasta oi?), un veí xinés que té un basar prop de casa. Em va explicar tot content que aquell dia un proveïdor li havia obsequiat amb un lot nadalenc amb pernil i tot!! Mentre tancava, un altre company xinés que ja parlava el català perfectament va recordar-li: cull el lot Phestoo.
A la nit no tenia ganes de ficar-me a la cuina i vaig decidir anar al petit restaurant de la Lola.
Dies enrere vaig assabentar-me del cognom de la Lola, era força curiós i segurament de petita va ser motiu de més d’una broma entre els companys de classe. És deia Menta de cognom i per tant es deia Lola Menta (quina gràcia no?). Aquell dia vaig poder escollir per sopar d'entre les delícies del rebost del restaurant filet de vedella o cranc. Finalment vaig triar:
A la sortida em vaig trobar amb en Phestoo Chiang (té nom de salsa per a la pasta oi?), un veí xinés que té un basar prop de casa. Em va explicar tot content que aquell dia un proveïdor li havia obsequiat amb un lot nadalenc amb pernil i tot!! Mentre tancava, un altre company xinés que ja parlava el català perfectament va recordar-li: cull el lot Phestoo.
A la nit no tenia ganes de ficar-me a la cuina i vaig decidir anar al petit restaurant de la Lola.
Dies enrere vaig assabentar-me del cognom de la Lola, era força curiós i segurament de petita va ser motiu de més d’una broma entre els companys de classe. És deia Menta de cognom i per tant es deia Lola Menta (quina gràcia no?). Aquell dia vaig poder escollir per sopar d'entre les delícies del rebost del restaurant filet de vedella o cranc. Finalment vaig triar:
- Lola Menta fes cranc!
bodoensl dfleslti a totwtyt:-). Perdó però em tremola el pols...
Ara sí
n
Bon Nadal, bones festes i bona cuina a tothom!
ñ
Ingredients (4 persones)
100 grams de cous-cous
2 cullerades de mantega
15 grams de sucre blanc
10 grams de panses
10 grams d’ametlles o pinyons
5 grams de canyella
10 grams de sucre glass
Feu el cous cous seguint les instruccions de l’envàs. Una vegada sigui cuit afegiu-hi la mantega, el sucre blanc, les panses i les ametlles mòltes. Per acabar empolvoreu amb la canyella i el sucre glass.
100 grams de cous-cous
2 cullerades de mantega
15 grams de sucre blanc
10 grams de panses
10 grams d’ametlles o pinyons
5 grams de canyella
10 grams de sucre glass
Feu el cous cous seguint les instruccions de l’envàs. Una vegada sigui cuit afegiu-hi la mantega, el sucre blanc, les panses i les ametlles mòltes. Per acabar empolvoreu amb la canyella i el sucre glass.
Comentaris
petons!
Gràcies, ets un sol.
Un petonarro guapot i fins aviat..
Ah, i el cus-cus, bo, bo.
Salut!!!
He rigut molt (sobretot amb el cullerot festuc, quina feinada fer-lo encaixar, je je je...). Penso que heu fet un homenatge a tota la colla blocaire molt emotiu.
Felicitats i bones festes!
No he provat mai el cous-cous dolç, però el passo ha pendents.
Bones festes!!!
Gràcies i un petó
Dolça
Mil petons estimat!
Boníssima la història que heu fet amb tots els blogaires,genial.
Felicitats i que passeu molt bones festes!!!!
Un petonàs!!!!!
gràcies per la felicitació, i em sap greu no poder ser tan original, però et desitjo el millor de veritat.
fins aviat!
Núria
Úna abraçada ben forta..
Petons i abraçades
Molt bones festes!!
Un petó i feliç any nou
No sé perquè us tinc subscrits al google però no m'ha informat d'aquesta novetat
Una abraçada
Ester
Ester