PA D' OLIVES AMB ANXOVES
Ingredients:
200 gr. de farina de força
30gr. de farina integral
1 cullerada de cafè de sal
1 cullerada de cafè de sucre
5 gr. de ferment sec
150 gr. d' aigua tèbia
orenga
anet
alfàbrega
julivert
pebre
oli d' oliva
120 gr. olives negres
120 gr. d' olives verdes
6 anxoves
formatge ratllat al gust
Amb aquesta quantitat d' ingredients, a mi m' ha sortit un pa d' uns 50cm de llarg aproximadament.
Primer de tot preparem la massa del pa, per als que tinguem panificadora es molt fàcil, tot al recipient i a la maquina, en el programa de massa (sense cocció), per als que no tingueu panificadora, posarem tots els ingredients (farina de força, farina integral, la sal, el sucre, el ferment, l' aigua tèbia, l' orenga, l' anet, l' alfàbrega, el julivert, el pebre i un bon raig d' oli d' oliva) en un bol i anirem amassant a ma fins aconseguir una massa fina i lleugera, però que no s' enganxi als dits (15 minuts aprox.) Un cop teniu la massa tapeu-la amb un drap net i deixeu-la fermentar durant un hora en un lloc càlid, veure-ho que la massa duplica el volum.
Mentre la massa fermenta podem picar les olives a trossos petits i picarem també les anxoves molt petites, ajuntarem les olives i les anxoves i amb un raig d' oli mesclarem els ingredients.
A l' hora allisarem la massa amb ajut d' un corró o de les pròpies mans, sobre una superfície enfarinada per evitar que s' enganxi a la superfície de treball, un cop estirada la massa, la dividim en tres zones imaginaries, com fèiem per la coca de llardons, col·loquem el farcit a la zona central i tapem amb les altres dues bandes. Si volem podem repartir per sobre una mica del formatge ratllat i un polsim de les especies que hem utilitzat per preparar la massa. Posem en una safata enfarinada i tornem a tapar amb un drap net, ara deixarem fermentar entre dues i tres hores, veurem que tornar a doblar el tamany.
Ara amb el forn calent a temperatura màxima (250 graus en el mau cas) i amb el ventilador si teniu, podem el pa a una alçada mitja, per sota col·locarem una altre safata amb aigua per a crear vapor dins el forn. El temps de cocció es d' entre 8 i 15 minuts depenent del gruix del pa i del forn, en el meu cas ha estat de 10 minuts.
Comentaris
PTNTS
Dolça
Petons!
ha de ser boniiiissim, pero tinc un petit dubte amb un ingredient
(encara porto la'L')que es el ferment sec???? es el mateix que el llevat de forner??
salutacions
Mercè: T' animo a que provis de fer-lo, la veritat es que queda molt bo, amb aquest puntet salat que li donen les anxoves.
Gemma: No se com us va ensenyar l' Iker, però la textura que va agafar era semblant a la focaccia i pels ingredients podríem considerar-lo com a tal. Animat i prova'l.
Anònim: El llevat de forner et servira igual, el de forner per norma general (almenys el que a mi en ven el del barri) es fresc, esta en un bloc, s' ha de guardar a la nevera, i no sol dura més d' una setmana, el sec per norma es en pols, i a casa es pot conservar fora la nevera i dura molt més temps. De segur que al teu supermercat en pots trobar, encara que torno a dir que el de forner et servira perfectament.
Maria: Gracies pel comentari, i de gust, et puc dir que era molt bo, t' animo a que provis de fer-lo, de segur que quedaràs contenta amb el resultat.
Xaro: Et dic el mateix que a la Dolça, si aconseguiu una massa uniforme, que no s' enganxi a les mans i deixe-ho treballar el llevat segur que us sortira, aquest estaven fets a ma “http://alacuina.blogspot.com/2007/11/pa-les-fines-herbes.html”i van quedar bastant decents, si no ja saps apuntat al club de la panificadora, que val la pena.
Gràcies
PTNTS
Dolça
una mica més i li dono un mos a la pantalla!
Deu ser excel·lent...
Lo pruebo en breve y me aocrdaré de este equipo.
Fins i tot saps que tens que posar vapor al pa.
Els fornés perderant la feina amb aquest cuiners que hi han en aquest blocs.
Felicitats per aquest pa.
Fins i tot saps que tens que posar vapor per coura el pa.Els fornés perdran la feina amb aquest cuiners d´aquest blocs.
felicitats per aquets pa.
He de confessar que mai he fet pa a casa, però només veure aquestes delícies sortides del forn ja m'alimento...
Salutacions!
Anna
I amb el toc personal que li has donat ha de quedar boníssim!
Ja tinc una idea per quan torni a fer pa, gràcies!