PASTÍS DE FORMATGE A LA LLIMA


Amb la vaga de transportistes, suposo, dissabte passat s'havien exhaurit les llimes a tot Mollet (a l'eroski, al lidl, al dia, al mercat), aquest pastís es podria fer perfectament amb llimona sí, però nosaltres volíem llimes! Finalment i com sempre vam acabar a Barcelona on de seguida les vàrem aconseguir. Un pastís molt bo i molt refrescant que dedico a l'Inma!
4
Per a la base:

250 grams de galetes tipus digestive
100 grams de mantega

Per al farcit:

6 fulles de gelatina
400 grams de formatge cremós (tipus mascarpone)
150 grams de sucre
2 ous
El suc i la pela de 3 llimes
300 grams de crema de llet

Esmicoleu les galetes i mescleu-les amb la mantega fosa. Distribuïu aquesta pasta a la base d’un motlle de base desmotllable i enforneu la base uns 10 minuts a 180 graus. En un motlle de 26 cm de diametre m'ha sortit una base amb el gruix que observeu a la foto, potser amb 200 grams de galeta serà més que suficient.

Hidrateu la gelatina en aigua freda. Barregeu el formatge amb el sucre i afegiu-hi els ous i la pela ratllada de les llimes. Opcionalment podeu coure-ho uns 5 minuts a foc suau (us ho dic per l’ou) però no és necessari. Dissoleu la gelatina en el suc de llima a foc suau. Afegiu la gelatina dissolta al formatge, mescleu-la bé i reserveu a la nevera uns 20 minuts.

Bateu la crema de llet i mescleu-la amb el formatge. Distribuïu la crema resultant sobre el fons del pastís i poseu a la nevera entre 3 ó 4 hores fins que gelifiqui.

Jo he decorat el pastís amb una capa de gelatina que he fet dissolent dues fulles de gelatina en 125 ml d’aigua amb una cullerada de sucre i unes fulles de menta picades.

Podeu alleugerir aquest pastís utilitzant un formatge light o bé substituint la crema de llet per llet evaporada. Si sou celíacs podeu canviar les galetes digestive per d'altres que no tinguin gluten.

Comentaris

Gemma ha dit…
M'encanta la decoració de la capa de dalt amb les fulles de menta picades... no ho he fet mai, ho trobo molt original i a més, el gustet de la menta deu lligar molt amb el de la llima i fa que el pastís encara sigui més fresc...
Una bona recepta per les calors d'aquests dies!
Anna ha dit…
Estic d'acord amb la Gemma. T'ha quedat molt consistent i amb una bona base de galeta!!
Felicitats!
Cuinagenerosa ha dit…
comparteixo l'opinió de la gemma i l'anna, però devies tenir molta pressa a menjar-te'l, perquè una mica més i no fas la foto.
felicitats!
xaro ha dit…
Hola Rubén,

Wuau!! Te una pinta que si el tingués devant no se si en deixaria ni un trosset!! A mi m'agrada molt la llima i com diu la Gemma amb aquestes calors deu ser super refrescant, el provaré-
Un petó
Xaro
La cuina vermella ha dit…
Ruben, Mollet és el que té, han dedicat som una mena de ciutat dormitori amb pocs serveis i establiment, tot i que potser, si haguessis anat a la plaça n'haguessis trobat!! bé, que dir del teu pastís impresionant, estic amb tots els comentaris anteriors, t'ha quedat estupendo, una decoració súper originar. Fantàstic.
RUBEN ha dit…
Hola a tots!
Gràcies, una vegada més, pels vostres comentaris.
Us recomano aquesta recepta, tot i que potser el proper cop que el faci posaré més llima encara. Espero poder veure-us a tots el proper divendres en el curs d'en David Lienas que ha organitza la Gemma.
xao xao
Anònim ha dit…
Hola Ruben soc seguidora de la cuina vermella no se si est de Mollet però pensa que tenim un Mercat Municipal que hi pots trobar de tot desde lo més barato a lo més car, un altre dia no cal que vagis a Barcelona vina al Mercat que et tracterem molt bé.
Anònim ha dit…
Hola Ruben! Soc seguidora de la cuina vermella,No se si est de mollet però tenim un Mercat Municipal qu´es dels mes grans del Vallés hi pots trobar car i barat ,un altre dia no cal que vagis a barcelona vina al mercat qu´et tractarem molt bé.
RUBEN ha dit…
Hola Maria Dolors!
Sóc de Mollet i a més visc a l'Illa, acostumo a comprar en el mercat, però això que us explico va passar un dissabte a la tarda (i el mercat ja és tancat).
Gràcies i sigues benvinguda
Anònim ha dit…
Hola, Ruben. Quina pinta té aquest pastís!! Com ja s'ha dit crec que ha de ser molt fresc, ideal per l'estiu. Mmmmmmmmm.....
Espero fer-lo aviat.
Susanna
Francesc ha dit…
Hola! T'he trobat a través de la proposta de trobada de blocaires. La veritat és que m'ha agradat molt el teu bloc i l'he inclòs en el meu dins l'apartat "El Llibre de Sent Soví del Segle XXI". Així no m'oblidaré de consultar-lo. Salutacions i enhorabona pel teu bloc.
Anònim ha dit…
quin bona pinta té aquestes postres!

! t'escric des d'Ecoveritas, la cadena de supermercats ecològics de Barcelona. ens estem posant en contacte amb persones que veiem que estan interessades en els aliments de qualitat, com tu, per a convidar-los a apuntar-se al nostre butlletí, que preparem cada 15 dies sobre novetats en el sector del menjar ecològic.

si t'interessa, pots apuntar-te en la nostra web: www.ecoveritas.es

salutacions
illetapitita ha dit…
Quina pinta més bona!
M'agrada el formatge i m'agrada la llima, i acompanyat d'un toc de menta...
RUBEN ha dit…
Hola Francesc, gràcies pel teu comentari i sigues benvingut, jo ja he visitat també el teu i té propostes que m'han agradat molt (sobretot les croquetes, m'encanten) he posat un enllaç en el nostre bloc.

Illetapitita, benvinguts també a vosaltres. Quin gran descobriment el vostre bloc, també us he lincat (no sé si es diu així)...

Entrades populars