Rissoto de faves i Shii-take
1 manat de cebes tendres
1 litre de caldo de bolets
60 gr. de mantega
300 gr. d’ arròs
80 gr. de Shii-takes
300 ml de vi blanc
300 gr. de faves
80 gr. de gruyère
sal
pebre.
Jo, el caldo de bolets l’ he aprofitat hidratant els Shii-takes que els vaig comprar deshidratats i desprès bullint-los amb la mateixa aigua on s’ han hidratat.
Primer de tot, tallem les cebes tendres a lamines, posem els Shii-take a bullir per a preparar el caldo, un com el tenim el mantenim a foc lent per que es mantingui calent. Ratllem molt fi el formatge gruyère i bullim les faves i les reservem fins el moment d’ incorporar-les a l’ arròs.
En una cassola posem la mantega i quan estigui desfeta, afegim la ceba tendra, un cop aquesta comenci a estar transparent, afegim l’ arròs i el coem durant un minut, afegim el vi blanc i el deixem reduir fins que l’ arròs hagi absorbit quasi tot el vi.
Afegim un cullerot de caldo de bolets, fins que aquest estigui reduït, aquest procés el repetirem fins que l’ arròs estigui al dente (moment en el que retirarem l’ arròs del foc i l’ emplatarem), recordeu d’ anar movent l’ arròs per evitar que s’ enganxi i repartir el caldo. Uns 3 o 4 minuts abans d’ acabar el procés de cocció, afegirem les faves, els shii-take i la meitat del gruyère i els mesclem amb l’ arròs. Afegim la sal i el pebre al gust i retirem del foc.
A l’ hora d’ emplatar repartirem pels diferents plats la meitat del gruyère que no havíem afegit a la cassola.
Comentaris
Salut!!!!!!!!!!!!
es nota que arriba la tardor, tots els blogs es van omplint de receptes tardorenques :)
Té una pinta deliciosa!
A profitant que he mirat el teu bloc, et convido a veure el meu, (menja de bacallà), vas deixar-me un missatge amb el canelons del bloc dels sense bloc. Josepb.
Feia dies que no passava pel vostre blog i veig que hi ha un munt de coses interessants. Aquest risotto té una pinta genial i le pa d'espinacs i panses és ben original. Qui ho diría que porta espinacs? No m'extranya que el teu cosinet s'ho empassés... Jeje!
A reveure!
Per cert, em sembla que encara no us he afegit al meu blog. Ara mateix hi poso el link, si no us fa res, clar...
L'altre dia em vaig comprar un llibre de rissotos, aquest no hi ssortia però me l'apunto!