PASTÍS D' ESPAGUETI AMB TONYINA FRESCA I CREMA DE LLIMONA

L' idea inicial era un Rissoto, però con no he trobat els ingredients que hem feien falta, he decidit canviar-me a la pasta, i aprofitant que hi havia tonyina al frigorífic, i volia menjar la pasta d' una manera diferent se m'ha ocorregut fer aquest pastís, senzill i ràpid de preparar, ja que en uns 25 minuts podem tenir el plat servit a taula.

Ingredients: (4 Persones)
200gr. d' espagueti
Sal
450 gr. de tonyina fresca
1 matoll d' anet
4 rovells d' ou
Ratlladura de llimona biològica
El suc de mitja llimona
4 cullerades soperes de vi blanc
1 cullerada de cafè de sucre
Pebre
120 gr. de mantega

Per a la preparació bullirem els espagueti, aquest proces variara depenent de si es pasta fresca o seca i segons la marca de la pasta. Mentre aquesta va bullint, anirem tallant la tonyina a daus i la marcarem en una graella. (Recordeu no fer-la gaire que després anirà al forn)

Per a preparar la crema de llimona, mesclarem els quatre rovells d' ou, amb la ratlladura de llimona biològica, el suc de llimona, el vi blanc, el sucre , la sal i el pebre. Un cop tots els ingredients estan ben mesclats (ens podem ajudar de la batedora si disposa de varetes), posem la mescla a foc molt lent sense deixar de remoure, recordeu que porta ou i no es interessa que aquest qualli, un cop comenci a espessir afegim la mantega a daus per a que desfaci poc a poc i l' anet.

En un motlle, col·loquem una base dels espaguetis, a la part central afegim tots els daus de tonyina de manera uniforme per a cobrir tota la superfície i afegim la resta d' espagueti al damunt, afegim per sobre la crema de llimona i piquem una mica el motlle per a que la crema es disposi uniformement per tot aquest.

Posem al forn calent durant uns 5 minuts per acabar d' espessir la crema, un cop passat aquest temps podem desemmotllar i servir.

Si no voleu muntar el pastís, podeu preparar el plat servint els espagueti de la manera tradicional.

Comentaris

Aquest pastís, podríem dir que és un primer plat, -espaguetis- amb tonyina -segon plat- i els postres que sería la crema de llimona. Que vaigui de gust Ruben.
Josepb -menja de bacallà-
Jordi ha dit…
Hola Josepb, pues ara que ho dius, potser si que podríem considerar-lo tres plats en un, pot semblar una recepta estranya al portar la crema de llimona, però aquesta li dona un gust molt refrescant al conjunt, tot depent dels gustos però a casa va agradar força.

Entrades populars