PASTÍS DE PASTANAGA (CARROT CAKE)

Aquest pastís ja l’he vist a diferents blocs i és un dels tants que tinc a la famosa llista de receptes pendents que gairebé tots tenim. Doncs bé, ara ja el puc eliminar de la meva llista que mai s’acaba. Us haig de dir (si no l’heu provat) que és molt bo i suau, no té gust a pastanaga i que com podeu veure el principal ingredient és la pastanaga…

INGREDIENTS (per a un motlle de plum-cake)

300 grams de pastanaga
2 ous
50 ml d’oli de girasol
150 grams de farina
150 grams de sucre
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de llevat químic
1 pols de sal
Nous i xocolata

Per a la cobertura (opcional)

100 grams de formatge (tipus philadelpia)
100 grams de mantega
1 cullerades de sucre en pols
1 cullerada de sucre avainillat

Aquesta vegada no m’he complicat gaire la vida, perquè no tenia gaire temps. En el got de la batedora poseu tots els ingredients menys la farina amb el llevat i les nous (millor que quedin senceres). Tritureu-ho tot (la xocolata també, però al final, que quedi en trossets minúsculs) fins que aconseguiu un puré. Seguidament incorporeu la farina amb el llevat i aboqueu la massa en un motlle untat amb mantega i enfarinat i poseu-hi les nous per damunt (ja baixaran). Coeu-ho al forn a 180º uns 40 minuts.
Un cop sigui fred prepareu la cobertura barrejant la mantega (pomada) amb el formatge (jo he utilitzat mascarpone) i els sucres. Barregeu bé i cobriu el pastís.

Comentaris

Mercè ha dit…
Ruben, aquesta recepta l'hauré de provar perquè és lleugerament diferent a la que vaig fer jo. Però oi que és bo??!! I queda amb una textura humida que no es fa gens pesada a la boca. Quina delícia! T'ha quedat fantàstic!!
Una abraçada!
ELS PEIXOS ha dit…
Bona nit Rubén!!!
Aquest pastis si que provaré de fer-lo .Això deu ser bo per fer regim.
Et conec o no?
MAR ha dit…
Hola Rubén quina bona pinta t'ha quedat super esponjos no? l'hauré de provar de fer segur que deu quedar boníssim.
Petonets amb un toc de comi
Gemma ha dit…
M'encanta el pastís de pastanaga! Jo en vaig fer un de diferent, però aquest el tinc pendent... t'ha quedat genial, esponjós i amb un color preciós :)
Josepb. ha dit…
Deu-vos-guard Ruben; Aquest pastís jo també l'he fet -el vaig treure de l'Eva, cullerot fastuc- i realment té una textura increíble, un sabor que no sembla de pastanaga i queda d'alló tant i tant bé per portar a berenar/sopar amb els amics. Que vaigui de gust Rubén. Josepb -menja de bacallà-
La cuina vermella ha dit…
Hola reietó!!

Doncs els pastissos de pastanaga son realment bons, i combinats amb xocolata son lo mas de lo mas. Ens agraden de totes les maneres, i el teu te una pinta de pur vici!!!
Petons rei!
RUBEN ha dit…
Mercè, vaig veure la recepta d'aquest pastís en el teu bloc i em vaig animar a fer-ho! Està essent el nostre esmorzar d'aquests dies!

Mar, ja veus que no he muntat les clares a punt de neus ni els rovells amb el sucre, ho he batut tot directament, potser si ho haguès fet de l'altra manera hauria quedat més esponjós encara...

Gemma!! Fa uns dies vaig veure aquest pastís a l'aparador d'una pastisseria de Dublin i vaig pensar, a la tornada aquest cau! Si a mi m'ha quedat bé a tu et quedarà espectacular com tot el que fas!

Josep! Tens raó, a més la gent queda sorpresa quan els hi dius que el pastís que mengen és de pastanaga!

Amics vermellets! És bo de debò. L'altre dia vaig fer el dry martini sòlid que teniu en el bloc, espectacular!

Una abraçada ben forta a tots!

Salut!
RUBEN ha dit…
Dolors!
Que m'he descuidat de tu! Prova'l! En breu em coneixeràs, últimament vaig una mica atabalat.
Petons
Glòria ha dit…
Després de tants comentaris a favor, no tinc perdó!. Encara noooo he fet pastís de pastanaga!.
Su ha dit…
Tu sigue haciendo estas recetas...todas se me antojan.
Un besote
illetapitita ha dit…
Doncs aquesta és una de les receptes que com tu dius tots tenim a la llista, i jo encara no l'he feta!
Amb la pinta que fa em sembla que no tardaré pas gaire!
Una abraçada!
Dolça ha dit…
Ruben, carrot cake!! quins records de la meva recent escapadeta a Dublin! és de les poques coses que el meu paladar recorda per bones.
PTNTS
Dolça
dolçosdesdecasa ha dit…
Hola Ruben, aquest pastís de pastanaga fa molt bona pinta! queda a la carpeta de pendents...que cauen ràpid, eh!
Teresa (comacasa-res)
Maria ha dit…
A mi, no hi ha cap pastís de pastanaga que no m'agradi. Tots són rebons. De fet, vaig començar a visitar el mon dels blogs per trobar-ne un i vaig debutar amb una recepta d'un blog agregat a la Gemma de Bcnmonamour, figura't.
El que no he posat mai és la crema de damunt. Hauré de provar..
Fins la propera..
Francesc ha dit…
Molt bo i segur que m'agradaria. Me l'apunte!!! Salutacions
Maria Jose ha dit…
Jo també la tinc pendent perquè sempre m´ha abellit aquest pastís...a tu t´ha quedat fantàstic!!
Anna ha dit…
Jo en vaig fer un molt semblant de moniato, però no em va acabar de fer el pes. Potser amb la pastanaga no emfarfega tant. L'he de provar! Té una pinta molt flongeta...
Anònim ha dit…
És bonissima! L'he fet i m'ha quedat molt esponjosa! mmmmm La repetiré segur

Entrades populars