PASTÍS DE PASTANAGA (CARROT CAKE)
Aquest pastís ja l’he vist a diferents blocs i és un dels tants que tinc a la famosa llista de receptes pendents que gairebé tots tenim. Doncs bé, ara ja el puc eliminar de la meva llista que mai s’acaba. Us haig de dir (si no l’heu provat) que és molt bo i suau, no té gust a pastanaga i que com podeu veure el principal ingredient és la pastanaga…
INGREDIENTS (per a un motlle de plum-cake)
300 grams de pastanaga
2 ous
50 ml d’oli de girasol
150 grams de farina
150 grams de sucre
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de llevat químic
1 pols de sal
Nous i xocolata
Per a la cobertura (opcional)
100 grams de formatge (tipus philadelpia)
100 grams de mantega
1 cullerades de sucre en pols
1 cullerada de sucre avainillat
Aquesta vegada no m’he complicat gaire la vida, perquè no tenia gaire temps. En el got de la batedora poseu tots els ingredients menys la farina amb el llevat i les nous (millor que quedin senceres). Tritureu-ho tot (la xocolata també, però al final, que quedi en trossets minúsculs) fins que aconseguiu un puré. Seguidament incorporeu la farina amb el llevat i aboqueu la massa en un motlle untat amb mantega i enfarinat i poseu-hi les nous per damunt (ja baixaran). Coeu-ho al forn a 180º uns 40 minuts.
Un cop sigui fred prepareu la cobertura barrejant la mantega (pomada) amb el formatge (jo he utilitzat mascarpone) i els sucres. Barregeu bé i cobriu el pastís.
INGREDIENTS (per a un motlle de plum-cake)
300 grams de pastanaga
2 ous
50 ml d’oli de girasol
150 grams de farina
150 grams de sucre
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de llevat químic
1 pols de sal
Nous i xocolata
Per a la cobertura (opcional)
100 grams de formatge (tipus philadelpia)
100 grams de mantega
1 cullerades de sucre en pols
1 cullerada de sucre avainillat
Aquesta vegada no m’he complicat gaire la vida, perquè no tenia gaire temps. En el got de la batedora poseu tots els ingredients menys la farina amb el llevat i les nous (millor que quedin senceres). Tritureu-ho tot (la xocolata també, però al final, que quedi en trossets minúsculs) fins que aconseguiu un puré. Seguidament incorporeu la farina amb el llevat i aboqueu la massa en un motlle untat amb mantega i enfarinat i poseu-hi les nous per damunt (ja baixaran). Coeu-ho al forn a 180º uns 40 minuts.
Un cop sigui fred prepareu la cobertura barrejant la mantega (pomada) amb el formatge (jo he utilitzat mascarpone) i els sucres. Barregeu bé i cobriu el pastís.
Comentaris
Una abraçada!
Aquest pastis si que provaré de fer-lo .Això deu ser bo per fer regim.
Et conec o no?
Petonets amb un toc de comi
Doncs els pastissos de pastanaga son realment bons, i combinats amb xocolata son lo mas de lo mas. Ens agraden de totes les maneres, i el teu te una pinta de pur vici!!!
Petons rei!
Mar, ja veus que no he muntat les clares a punt de neus ni els rovells amb el sucre, ho he batut tot directament, potser si ho haguès fet de l'altra manera hauria quedat més esponjós encara...
Gemma!! Fa uns dies vaig veure aquest pastís a l'aparador d'una pastisseria de Dublin i vaig pensar, a la tornada aquest cau! Si a mi m'ha quedat bé a tu et quedarà espectacular com tot el que fas!
Josep! Tens raó, a més la gent queda sorpresa quan els hi dius que el pastís que mengen és de pastanaga!
Amics vermellets! És bo de debò. L'altre dia vaig fer el dry martini sòlid que teniu en el bloc, espectacular!
Una abraçada ben forta a tots!
Salut!
Que m'he descuidat de tu! Prova'l! En breu em coneixeràs, últimament vaig una mica atabalat.
Petons
Un besote
Amb la pinta que fa em sembla que no tardaré pas gaire!
Una abraçada!
PTNTS
Dolça
Teresa (comacasa-res)
El que no he posat mai és la crema de damunt. Hauré de provar..
Fins la propera..