MOUSSE DE LLIMONA O DE MADUIXA



La Marta i la seva sogra ens han preparat aquesta recepta, un postre perfecte per aquesta època de calor a la que estem. 

Un postre molt  ràpid de fer i molt “resultón”.

Ingredients

Per al mousse:
2 ous
3 cullerades de sucre
½ litre de nata per muntar
2 llimones
Melmelada de préssec o de maduixa
1 sobre de gelatina neutra
½ sobre de gelatina de llimona o de maduixa

Per al pa de pessic:
2 ous
2 cullerades de sucre
2 cullerades de farina


Procediment

Es munten les dues clares d’ou i es reserven. S’agafen els dos rovells i les tres cullerades de sucre, i es munten fins que blanquegin i doblin el volum. S’extreu el suc de dues llimones i es posa al foc juntament amb el sobre de gelatina neutre fins que es desfaci la gelatina. Es deixa refredar  i es barreja amb els rovells d’ou. S’afegeix a les clares muntades, juntament amb la ratlladura d’una pell de llimona.
Per altra banda es munta la nata, la qual ha estat una estona al congelador per a que estigui freda (sense que es congeli!). A la nata se li afegeix la mescla anterior a poc a poc, barrejant-ho amb cura per a que no baixin ni les clares ni la nata.
Prèviament es prepara una base de pa de pessic. Es barregen dos ous, dues culleres de sucre i dues de farina; la massa s’estén sobre la plata del forn i es cou uns 10 minuts. Un cop fred,  el pa de pessic  es talla amb el motlle desmuntable que utilitzem per fer el mousse.
Sobre el pa de pessic s’afegeix la mescla preparada; i es posa a la nevera unes dues hores, fins que queda pressa.  
Ara només falta ficar-li la cobertura per sobre. Es desfà el mig sobre de gelatina de llimona, juntament amb uns 150 grams de mermelada de préssec. Un cop el líquid s’ha refredat es tira sobre el mousse i es decora la superfície a gust (amb maduixes, o xocolata,…).

El mousse de maduixa es una variació d’aquest, es fa igual, però no es posen els rovells d’ou. A la nata muntada se li afegeix el sucre, les clares muntades, i la gelatina neutra desfeta juntament amb 150 grams de maduixes triturades i colades. La coberta es fa amb gelatina de maduixa barrejada amb mermelada de maduixa.

Després d’unes dotze hores a la nevera, ja es pot servir a taula. Què vagi de gust!

Comentaris

Aquests pastissos sempre tenen molt èxit, sobretot amb el bon temps i la caloreta. La decoració molt maca!

Un petó! Beth
Glòria ha dit…
Doncs felicitats a les pastiserres, els han quedat uns pastissos molt bonics i segur que molt bons també i el de llimona, amb una decoració molt xula.
MAR ha dit…
Ostres quin dilema que m'has posat ara quin faig???? bueno mira l'acavarem ràpid ... tots dos quina pinta de lleugers més gustosa que tenen.

petonets
mar
Gemma ha dit…
Tots dos han quedat molt bonics i segur que molt bons, ara fresquets són les postres que vénen més de guts.
Jo em demanaria un tall de cada! :)
CocinArte ha dit…
Un trosset de cada, si us plau...

Núria
ELS PEIXOS ha dit…
Quins pastissos més ben acabats!!!
Felicitats
ElenaMelena ha dit…
uhm..., jo en vulll!!! Fan una pinta...... De fet tot els plats, qué bons!!!
La cuina vermella ha dit…
em semblen els dos una autèntica delícia. Enhorabona.
OLLES I SOMRIURES ha dit…
M'agraden les dues. Salut!!!!
Francesc ha dit…
Crec que me'ls menjaria tots dos. T'han quedat de pastisseria. Fantàstic!!!
enric ha dit…
Punyeta, quin parell de mousses!!! L'enhorabona a les excel·lents pastisseres!
illetapitita ha dit…
TAn un com l'atre tenen una pinta boníssima.
I amb la calor ben fresquets venen molt de gust!
Una abraçada!
Mercè ha dit…
Felicitats a les pastisseres!!
Uns pastissos perfectes i ideals per l'època de calor que encetem!! :)
xaro ha dit…
M'agradan tots dos i amb aquesta caloreta encara més!!!! Felicita a les cuineres.
bajoqueta ha dit…
Genials los dos, jo me demano un trosset de cada :)
Anna ha dit…
Tenen una pinta divina!!! Ben fresquets, ara que ve la calor... M'encanten tots dos, però em quedo amb el de llimona.

Un petó!

Entrades populars