COCA D'OLI amb VERDURETES

Últimament el nostre bloc sembla un monogràfic de la Mireia Carbó, i es que les receptes que ens ensenya en els cursos que imparteix donen molt bon resultat. Aquesta que us presento avui, crec que ja la va fer la Maria en el seu dia, jo per tal que no caigui en l’oblit us la torno a recordar i com sempre us la recomano.

Ingredients per a la coca (4 unitats)

500 grams de farina
200 ml d’aigua amb gas o sifó
100 ml d’oli d’oliva
50 ml de vi blanc
Sal (un grapat)
Farcit:
4 cullerades de mascarpone
2 culleradetes de mostassa
2 Porros
2 cebes
1 Carbassó gran
Tomàquets cirerol (cherry)
Olives negres

Per començar preescalfeu el forn a uns 180 graus. Seguidament feu la massa de la coca barrejant tots els ingredients que us he indicat, si no la treballeu gaire no quedarà gaire elàstica i ens serà més fàcil manipular-la.
Cobriu la safata del forn amb paper i tireu-hi un rajolí d’oli, feu dues boles de massa (caben 2 coques a la safata) i pressioneu amb els dits per tal d’estirar-la tot el possible.
Enforneu durant 10-15 minuts fins que les vores comencin a daurar-se. A continuació barregeu el mascarpone amb la mostassa i esteneu aquesta barreja sobre la coca (acabada de sortir del forn). Renteu i talleu les verdures. Jo tallo la ceba en juliana, els porros a rodanxes, el carbassó a daus, els tomàquets per la meitat i les olives a rodanxes.
Poseu-hi totes les verdures menys els tomàquets i les olives (que els posarem 5 minuts abans que la coca surti del forn). Necessitareu uns 20 minuts més per acabar de coure la coca.
Opcionalment podeu tirar-hi per sobre unes herbetes com ara farigola, romaní, alfàbrega, un allet laminat...

Comentaris

Sílvia A. ha dit…
Quina gana!!! em sembla que m'has solucionat el sopar!!
Gràcies
Maria ha dit…
Holaaaaa... doncs sí, la vaig fer però amb un altre farcit. Va resultar molt bona i dona molt de joc i varem estar mitja setmana sopant coques amb totes les combinacions possibles.
A reveure...
ELS PEIXOS ha dit…
Hola, que tal estas??
M´agrada molt aquesta coca amb verduretes...
La cuina vermella ha dit…
Ens vens de perles bonic!! Us fa una birra a la Molleta un vespre d'aquest?? per cert, podeu portar per acompanyar aquestes magnífiques coquetes tan suculentes i delicioses. Molt bona feina amic.
Cuinagenerosa ha dit…
jo encara no les he fet però intentaré fer-les aquest cap de setmana, perquè em semblen fàcils de fer (les masses no són la meva especialitat) i permeten moltes i molt bones combinacions com la vostra.
Ruben, aquesta recepta de la Mireia, l' he de provar, aquestes coques poden ser un salvavides en el moment menys pensat!

un petó! Beth
Mercè ha dit…
Ruben, doncs ja quan la vaig veure a la Maria vaig pensar que l'havia de provar perquè crec que dóna molt de joc! Gràcies per recordar-la! :)
Petons!
MAR ha dit…
Quina pinta més bona que té aquesta coca !!!!!!!! Me l'apunto aquesta si que la faré m'encanten les coques, pizzes, quiches ... en definitiva pastissos salats...

petunets
Gemma ha dit…
Visca les receptes de la Mireia! No m'estranya que sigui un monogràfic, aquestes receptes donen molt bon resultat :)
Ruben; -A la cuina- La veritat, és que aquestes coques, són un "tot terreny" o un "comodí"... quedés bé sempre¡¡. Que vaigi de gust Ruben¡¡. Josepb -menja de bacallà-
Marta ha dit…
Ruben
jo tambe las fig aquestas cocas de verduretas, el que mai hi he possat es la barreja de mascarpone i mostassa, segur que ho provo.
petonets.
RUBEN ha dit…
A tots, gràcies pels vostres comentaris! De veritat, proveu-la que us agradarà, penseu també que la massa es pot congelar! Per tant si alguna vegada heu d'improvisar un sopar, això us pot fer quedar la mar de bé (això sí, descongeleu-la abans...).
Una abraçada
Núria ha dit…
Ruben, no l'he feta encara...però m'ho apunto a pendents!!
Núria ha dit…
Ruben, pren nota d'aquesta recepta...potser molt la faré per any nou!

Entrades populars