QUICHE DE SAMFAINA i PATATA amb FORMATGE FRESC

Avui us presento aquesta quiche ovo-lacto-vegetariana que pot ser un aperitiu si les fem en motlles individuals. La recepta que us presento es per fer-ne una de gran. La pasta brisa la podem comprar ja feta o bé fer-la vosaltres mateixos de la següent manera amb:

175 grams de farina
185 grams de mantega
Mitja cullereta de sal
2 cullerades de suc de llimona

El farcit:

300 grams de patates
2 ous
175 grams de formatge fresc
2 pebrots vermells
1 carbassó
1 albergínia
1 tomàquet gran
1 ceba
4 alls
3 cullerades d’oli d’oliva
1 culleradeta d’alfàbrega
Sal i pebre

Prepareu la massa barrejant tots els ingredients, si us queda massa seca, podeu afegir una cullerada més de suc de llimona. Formeu una bola i deixeu-la reposar dins un recipient a la nevera. Mentrestant preescalfeu el forn a 190º.
Coeu les patates i feu un puré. Seguidament prepareu la samfaina, tallant les verdures a dauets petits, la ceba i els alls. Sofregiu-ho tot a la paella amb oli tret del carbassó (el deixarem reposar amb sal per a què deixi anar l’aigua). Salprebreu i deixeu coure de 20 a 30 minuts, finalment afegiu-hi el carbassó i coeu 3-4 minuts més. Afegiu l’alfàbrega.
Esteneu la massa en un motlle que pugui anar al forn, punxeu-la amb una forquilla i ompliu-la amb llegums, enforneu uns 15 minuts. Traieu-la del forn i retireu els llegums. Barregeu el puré de patata amb els ous batuts, aquesta serà la primera capa de la quiche, seguidament poseu el formatge fresc (mató, ricotta, mascarpone...) i per acabar la samfaina (ben escorreguda). Baixeu la temperatura del forn a 165º i coeu al forn durant 30 minuts més.
Amb aquesta recepta (extreta del llibre Ensaladas y platos frios, d'RBA) participem a l'edició dedicada als aperitius de:
hemc 37 - aperitivos

Comentaris

ELS PEIXOS ha dit…
No m´agrade´n les quiches i aquesta em fa venir salivera.
Felicitats.
MaryLou ha dit…
T'ha quedat molt maca i segur que boníssima!!!
Petonets
Glòria ha dit…
A mi m'agraden molt les quiches, i aquestes, petitones, han de ser molt gustoses.

Fins aviat
Mercè ha dit…
Rubén, quin bon pastís/quiche de verdures!! Ha de ser deliciós!
Bona idea fer-la de tamany individual pels aperitius! :)
Petons!
Laia ha dit…
Això fa una pinta impressionat! Aquesta va a la llista de pendents però no s'hi estarà gaire.
Petons
MAR ha dit…
M'encanten les quiches i els pastissos salats auesta té molt bona pinta i no l'he fet mai .... ho haurem de resoldre...

petunets
Gemma ha dit…
Feta de mida individual queda amb una presentació molt vistosa. I per la queixalada de la foto, es nota que devia quedar boníssima!
Josepb. ha dit…
Ruben; -A la cuina- Els aperitius sempre són benvinguts i aquest naturalment, no s'escapa de donar-li una bona mossegada... també.
Jo també vaig fer la meva aportació, amb uns musclos gratinats. Que vagi de gust Ruben¡¡, Josepb -menja de bacallà-
La cuina vermella ha dit…
Hola guapíssim!! quina patxoca fa la teva quiche, a més súper saludable i boníssima. Escolta guapus, que us assembla quedar dissabte a la tarda per fer un cafè a la Molleta??
Ja em diràs (es que si no posem un dia no quedarem mai!!).
El cullerot Festuc ha dit…
M'encanta la samfaina...que bona aquesta quiche individual!
Petunets,
Eva.
xaro ha dit…
Quina bona pinta aquesta quiche!!!!
Vaig fer el pastís de raïm i va quedar boníssim
Ptnts
Maria ha dit…
Res, per mi no podrà ser aquesta quiche tan vistosa, que no m'agrada l'escalivada ni la samfaina. Dec ser dels pocs de la terra que no li va.
Tindrà que ser la propera !!
OLLES I SOMRIURES ha dit…
Que bo aquest quiche, amb la samfaina, uummm!!!!
MªJose-Dit i Fet ha dit…
Ummm ha de ser boníssima!!! vaja combinació bona...petons
Tanto La Olla Suiza como nosotros queremos agradecer vuestra entrega, participación y buena acogida, así que era imprescindible agilizar el esperado resumen, y aquí lo tenéis:

Resumen HEMC 37: Aperitivos
Resumen en La Quinta de Luculus

Gracias de nuevo!

Entrades populars