QUICHE DE SAMFAINA i PATATA amb FORMATGE FRESC
Avui us presento aquesta quiche ovo-lacto-vegetariana que pot ser un aperitiu si les fem en motlles individuals. La recepta que us presento es per fer-ne una de gran. La pasta brisa la podem comprar ja feta o bé fer-la vosaltres mateixos de la següent manera amb:
175 grams de farina
185 grams de mantega
Mitja cullereta de sal
2 cullerades de suc de llimona
El farcit:
300 grams de patates
2 ous
175 grams de formatge fresc
2 pebrots vermells
1 carbassó
1 albergínia
1 tomàquet gran
1 ceba
4 alls
3 cullerades d’oli d’oliva
1 culleradeta d’alfàbrega
Sal i pebre
Prepareu la massa barrejant tots els ingredients, si us queda massa seca, podeu afegir una cullerada més de suc de llimona. Formeu una bola i deixeu-la reposar dins un recipient a la nevera. Mentrestant preescalfeu el forn a 190º.
Coeu les patates i feu un puré. Seguidament prepareu la samfaina, tallant les verdures a dauets petits, la ceba i els alls. Sofregiu-ho tot a la paella amb oli tret del carbassó (el deixarem reposar amb sal per a què deixi anar l’aigua). Salprebreu i deixeu coure de 20 a 30 minuts, finalment afegiu-hi el carbassó i coeu 3-4 minuts més. Afegiu l’alfàbrega.
Esteneu la massa en un motlle que pugui anar al forn, punxeu-la amb una forquilla i ompliu-la amb llegums, enforneu uns 15 minuts. Traieu-la del forn i retireu els llegums. Barregeu el puré de patata amb els ous batuts, aquesta serà la primera capa de la quiche, seguidament poseu el formatge fresc (mató, ricotta, mascarpone...) i per acabar la samfaina (ben escorreguda). Baixeu la temperatura del forn a 165º i coeu al forn durant 30 minuts més.
1 tomàquet gran
1 ceba
4 alls
3 cullerades d’oli d’oliva
1 culleradeta d’alfàbrega
Sal i pebre
Prepareu la massa barrejant tots els ingredients, si us queda massa seca, podeu afegir una cullerada més de suc de llimona. Formeu una bola i deixeu-la reposar dins un recipient a la nevera. Mentrestant preescalfeu el forn a 190º.
Coeu les patates i feu un puré. Seguidament prepareu la samfaina, tallant les verdures a dauets petits, la ceba i els alls. Sofregiu-ho tot a la paella amb oli tret del carbassó (el deixarem reposar amb sal per a què deixi anar l’aigua). Salprebreu i deixeu coure de 20 a 30 minuts, finalment afegiu-hi el carbassó i coeu 3-4 minuts més. Afegiu l’alfàbrega.
Esteneu la massa en un motlle que pugui anar al forn, punxeu-la amb una forquilla i ompliu-la amb llegums, enforneu uns 15 minuts. Traieu-la del forn i retireu els llegums. Barregeu el puré de patata amb els ous batuts, aquesta serà la primera capa de la quiche, seguidament poseu el formatge fresc (mató, ricotta, mascarpone...) i per acabar la samfaina (ben escorreguda). Baixeu la temperatura del forn a 165º i coeu al forn durant 30 minuts més.
Amb aquesta recepta (extreta del llibre Ensaladas y platos frios, d'RBA) participem a l'edició dedicada als aperitius de:
Comentaris
Felicitats.
Petonets
Fins aviat
Bona idea fer-la de tamany individual pels aperitius! :)
Petons!
Petons
petunets
Jo també vaig fer la meva aportació, amb uns musclos gratinats. Que vagi de gust Ruben¡¡, Josepb -menja de bacallà-
Ja em diràs (es que si no posem un dia no quedarem mai!!).
Petunets,
Eva.
Vaig fer el pastís de raïm i va quedar boníssim
Ptnts
Tindrà que ser la propera !!