PIZZA DE POLLASTRE AMB RICOTTA i ALFÀBREGA

Aquí teniu una pizza diferent amb un toc exòtic que proporciona la barreja de 4 espècies que porta entre els seus ingredients i l'agredolç del vinagre. Com sempre, 100% recomanable.

INGREDIENTS (4 persones)

Per a la base:

500 grams de farina
2 cullerades d’oli d’oliva
12 grams de llevat premsat
Aigua i sal

Formeu un volcà amb la farina i afegiu l’oli, el llevat dissolt amb aigua i la sal. Treballeu la massa fins que quedi homogènia i elàstica i deixeu-la fermentar tapada durant una hora. Després torneu a treballar la massa i deixeu-la reposar una hora més per a continuació estirar-la amb el corró a la safata del forn.

Farcit:
2 pits de pollastre
100 grams de mató o ricotta
3 tomàquets
20 fulles d’alfàbrega fresca
½ cullerada de canyella
½ cullerada de nou moscada mòlta
½ cullerada de clau mòlt
75 ml de vinagre de mòdena
8 cullerades d’oli d’oliva
Sal i pebre

Per començar poseu el forn a 200 graus. Col·loqueu els pits de pollastre en un recipient i tireu-hi la canyella, la nou moscada, l’oli d’oliva i el vinagre, barregeu tot bé i deixeu macerar 2-3 hores. Una vegada hagi passat aquest temps escorregueu l’adob i reserveu-lo per a més tard. Marqueu els pits en una paella i seguidament coeu-los al forn uns 8 minuts, deixeu temperar i talleu-los a dauets.
Munteu la pizza cobrint la base amb el tomàquet tallat a rodanxes (o bé amb tomàquet triturat) i salpebreu. Poseu-hi els daus de pollastre al damunt i el formatge fresc. Enforneu uns 20 minuts i una vegada fora distribuïu les fulles d’alfàbrega i escampeu l’adob reservat anteriorment.

Comentaris

Anna ha dit…
M'encanten les pizzes casolanes i com més originals millor. Aquesta té una pinta deliciosa!
ELS PEIXOS ha dit…
Caram quina pizza més complerta!!!
Felicitats!!
Marta ha dit…
mmmmmmmmm, quina delícia!
Ptnts
Josepb. ha dit…
Ruben; ... i de segur 100% acabada i 100% cruspida no?. Una delícia amb el pit de pollastre, donat-hi un toc diferent. Que vaigi de gust Ruben; Josepb.
starbase ha dit…
Aquesta pizza l'haig de probar en una de les sessions pizzerils de cap de setmana... té molt bona pinta!
MAR ha dit…
Ostres a casa fem pizzes casolanes també no hi ha color i m'agrada molt la teva recepta amb pollastre no ho hem fet mai ho haurem d'arreglar doncs
petonets
La cuina vermella ha dit…
Ens morim per tastar-la, i no és una indirecta. Molts petons als 3!!
Gemma ha dit…
Les pizzes m'encanten precisament per això: permeten fer volar la imaginació i posar ingredients al gust... La combinació d'espècies amb l'adob de vinagre ha de quedar molt bo!
Mercè ha dit…
Ruben, aquesta és una de les avantatges de fer la pizza casolana, que hi poses el que vols! I la combinació que has fet ha de ser molt bona!
Petons!
MªJose-Dit i Fet ha dit…
Ummm quins ingredients més bons!!!! una pizza deliciosa sens dubte...petonets
xaro ha dit…
Quina combinació mes tentadora!!!!!
Segur que va desapereixer en en moment!!
Ptnts
Isabel ha dit…
Ei!!Ruben, quina pinta!! amb el que ens agrada la pizza a casa, aquesta cau segur!!
UNA ABRAÇADA!!!
Una pizza del més original i ben bona!
Anoto la recepta.
B7
glutoniana ha dit…
Fa molt bona pinta i ha de tenir un gust diferent.
CocinArte ha dit…
Ole, quina pizza més bona!! Aquesta la guardo per fer-la aviat.


Núria

Entrades populars