PIZZA de PATATA (sí, sí, de patata!)

Avui us presento aquest suggeriment que fa uns dies em va fer un company de feina que aquest estiu ha estat per la Toscana italiana. La mestressa de la casa on paraven els hi va fer un dia. Una pizza molt senzilla i a la vegada sorprenent que no us deixarà indiferents. Gràcies Maic!

INGREDIENTS

Per a la massa de dues pizzes:

500 grams de farina de blat (podeu substituir una part per farina de blat de moro)
250 ml d’aigua tèbia
20 grams de llevat premsat
50 ml d’oli d’oliva
10 grams de sal

3 patates (varietat mona lisa)
Pebre, romaní i sal

Per fer la massa barregeu tots els ingredients, pasteu-los i reserveu-los com a mínim una hora.
Peleu i talleu les patates a rodanxes ben finetes (podeu fer servir una mandolina o fins i tot un pelador).
Preescalfeu el forn a 190 graus. Estireu la massa i poseu-la a la planta del forn i distribuïu les patates per tota la superfície. Tireu per sobre un raig d’oli, el pebre i el romaní (jo no en tenia, però en porta) i enforneu fins que les vores de les patates comencin a daurar-se i un cop fora del forn , tireu una mica de sal gruixuda (si pot ser). Boníssim!!!!

Comentaris

Xavier ha dit…
Xic, és de veres que és original perquè mai de la vida se m’haguera acudit fer-ho!

La foto és menjadora!
La cuina vermella ha dit…
Hola Rubén, vam ser feliços de retrobar-nos de nou a la llibreria! Feia dies que no teníem contacte, o sigui que aquesta setmana sorpresa doble veure-us i aquesta post amb aquesta pizza tan sorprenent! Molts petons.
Francesc ha dit…
Quina recepta més curiosa!!!! Això de posar-li creïlla per damunt és tota una troballa. Me l'apunte. Salutacions
MAR ha dit…
Ostres mira que m'agraden les pizzes i les fem de mil sabors diferents però mai cap patata ha entrat en el joc ... serà questió de provar-ho aixó ..

ptonets
ELS PEIXOS ha dit…
A veure si ho entenc bé ...la patata és posa crua??? i queda cuita...? o no hi entès res de res???
RUBEN ha dit…
Dolors hola! La patata es posa crua i es cou al forn directament, això sí, l'has de tallar ben primetam eh?
Mercè ha dit…
Ruben, quina pizza més sorprenent!! I si la recomanes tant l'haurem de provar!!
Petons!
Dessmond ha dit…
Quina pinta més bona!
MªJose-Dit i Fet ha dit…
L´aspecte és de ser boníssima, la provaré perquè penso que m´agradarà molt...petonets
Gemma ha dit…
No em puc imaginar el gust ni la textura d'aquesta pizza tan original.. no ho havia vist mai! Serà qüestió de provar-la ;)
Assur ha dit…
Òndia! Com anell al dit per aquestes darreres setmanes en què segueixo, i em diverteixo tant, amb el programa de La Trinca per TV3!: "I és evident que la pizza / pot ser de patata / pot ser de patata /pot ser de patata".

És ben bé allò que sempre dic de com em meravella la imaginació a l'hora d'alimentar-se quan es tenien pocs recursos!
Gent jove pa tou ha dit…
Sens dubte aquesta pizza l'hem de probar!! Té una pinta espectacular!
joana08 ha dit…
QUE ORIGINAL!!!! No hagués fet mai una pizza de patata! Però la veritat es que la foto ho diu tot. Génial!! I amb les herbes, ha d'estar per lleparse els dits.
Bon cap de setmana.
starbase ha dit…
Caram, sorprenent. Hidrats de carboni a tuttiplen.

I perqué no una quiche?jeje :-P
illetapitita ha dit…
Una pizza molt original i sorprenent!
Jo tampoc m'imagino el gust però segur que està molt bona!
Una abraçada!
Curiosa, i per l'aspecte ha de ser ben bona! Apuntada per fer-la.
PTNTS
Dolça
Ruben; veus que be, aquesta és diferent a totes les que havía menjat i escoltat. Molt bé Rubén¡¡
Que vagi de gust Rubén¡¡
Montse ha dit…
Soy muy aficionada hacer las pizzas en casa, la masa ectr..Vamos que yo eso de comprar... no lo sé, y esta que indicas me parece simple y con muy buena pinta la haré seguro. Saludos
xisca ha dit…
Fa molt bona pinta aquesta pizza . L'he de provar de fer ja que és diferent. Sorprenent la teva proposta.

Salutacions
Aquesta pizza em porta tants i tants records de les meves estades a Roma.... ara fa molts anys que no la faig, però crec que caurà aviat! T'ha quedat genial!
Gloria ha dit…
Visitant blocs he arribat al teu.
Et felicito. I la pizza de patata molt intressant.
Aprofito aqueste ocassió per convidar-te a que passis pel meu bloc de cuina doncs he organitzat un sorteig i m'agradaria que t'hi apuntessis.Gracies.

Cordialment. Gloria
xisco ha dit…
uep!
jo vaig estar d'intercanvi amb uns al·lots de Avellino, napols.
I a tots els xiringos que hi havia, hi havia la pizza de salsitxes d'aquestes del pozo que venen en paquests de 4 o 6 i patates frites congelades. en vaig tastar una, i va ser bona...
Caram, quina pila de receptes que m'he perdut darerrament. Feia mesos que no entrava al blog i veig que m'hauré de posar al dia... Aquesta pizza de patata és ben original i m'han encantat els muffins de tomàquet! Espero que, a aprtir d'ara pugui llegir-vos més sovint!
Una abraçada!
Anna
que original! ha d'estar molt bona aquesta pizza :)

salutacions

Entrades populars