PANELLETS!!!

Evidentment la nostra absència durant aquests mesos ha estat un fins aviat. En el meu cas, els estudis i uns mesos sabàtics que m’he agafat posteriorment. Us he seguit, en tot aquest temps veig que han passat moltes coses, la Gemma ha “fitxat” pel “Cuina”, la Cuina Vermella i Webos Fritos han tingut un reconeixement merescudíssim a l’esforç, la passió, el temps i l’amor que dediquen als seus llocs...

Reprenem el bloc amb la mateixa il·lusió que a l’inici (ara fa ja uns quants anys). I com no, inauguro temporada amb els meus panellets! (la recepta dels quals tot sabeu), però es que eren tan bons…


INGREDIENTS

700 grams d’ametlla mòlta

400 grams de sucre en pols

150 grams de patata

1 ou

Ratlladura de la pell d’una llimona


Enguany amb l’ajut dels meus pares hem trencat les ametlles, les hem escaldat per treure-hi la pell i les hem triturat nosaltres mateixos. I sí, hi ha diferència.

Coeu la patata. Barregeu-la amb el sucre i l’ou. Afegiu l’ametlla i la ratlladura de llimona. Pasteu bé la massa fins que sigui homogènia, poseu-la en un recipient i cobriu-la amb paper film. Reserveu-la 24 hores a la nevera.

Un cop passades les 24 hores ve la part més divertida, preparar i donar forma als panellets. Nosaltres n’hem fet els típics de pinyons, coco (barrejant-lo amb la massa), ametlla crocanti (arrebossant-los), maduixa (afegint xarop de maduixa), xocolata (afegint cacau en pols a la massa i banyant-los en xocolata desfeta un cop freds), de taronja (amb aigua de flor de taronger a la massa i taronja confitada) i de menta amb xocolata (amb xarop de menta i un rajolí d’anís a la massa i xocolata desfeta per damunt un cop freds), de cafè amb un rajolí de baileys...

Cal coure’ls al forn a uns 200 graus durant 15 minuts aproximadament (fins que quedin dauradets).

Salut!

Comentaris

MaryLou ha dit…
T'han quedat preciosos!!!!
Una bona recepta per retornar!
Petonets
La cuina vermella ha dit…
Holaaaaa! Estimadíssims amics, benvinguts de nou!
Quina alegria més grossa, saber que tornareu a publicar i fer-nos una mica més feliços amb les vostres entrades! Yupiii!!

Que bé que comenceu amb panellets, llueixen la mar de bé! Segur que les persones que n'hagin menjat han estat súper contentes.

Gràcies per les teves felicitacions, sou un amor!
Xelo ha dit…
Jo també he fet panellets aquest cap de setmana, però he fet servir la recepte de la Gemma. Ara, no em vaig a quedar sense tastar estos amb creïlla.
Molt bonics i de ben segur deliciosos.
http://sucadetes.blogspot.com/
Gemma ha dit…
Benvinguts de nou!!!!!!!!
Els panellets t'han quedat espectaculars.
Esperem les noves receptes, eh? ;)
josep ha dit…
Hola Ruben,
M'alegra molt poder-te llegir novament. Esperem que les entrades ara tinguin més continuïtat. Aquests panellets han quedat sensacionals.
Una abraçada
Cuinagenerosa ha dit…
benvinguts! celebro tornar-vos a veure per aquí i espero que sigui per molt de temps. felicitats pels panellets, però esperem una nova entrada ben aviat.
Mercè ha dit…
Ben retornats!!
Els panellets et van quedar de luxe!
Petons!
MªJose-Dit i Fet ha dit…
Uns panellets ben macos vos han quedat, jo aquest any no els he fet, prenc nota de la vostra recepta...bona tornada...petonets

Entrades populars