GarLic NaAn


Em fa especial il·lusió publicar aquesta recepta. L’agost passat vaig estar a l’Índia amb l’Asun i els nostres amics: Dani i Eli (va per vosaltres). L’Índia és un país que no et deixa indiferent. Un cop superada la primera impressió cal destacar la seva gent i la seva cultura.
Aquest tipus de pa va ser un gran descobriment per a nosaltres i ens va agradar tant que va estar present en gairebé tots els nostre àpats d’allà i ara en part dels d’aquí...
Per a 5/6 unitats necessitareu:
300 grams de farina
12 grams de llevat de forner
100 ml de llet tèbia
1 iogurt natural
1 cullerada d’oli d’oliva
6 grams de sal (1/2 cullerada aprox.)
Mantega
4-5 Alls
Comenceu diluint el llevat amb la llet, incorporeu el iogurt i l’oli. Seguidament formeu un volcà amb la farina i la sal, al centre aboqueu la barreja líquida i amasseu bé (podeu seguir el mètode Bertinet que ens ha ensenyat la Mercè). Deixeu reposar la massa (tapada) durant 1:30-2 hores. Passat aquest temps peleu i piqueu els alls, torneu a amassar, formeu boles d’uns 50 grams i estireu-les amb el corró a una superfície enfarinada fins que quedin ben primes. Distribuïu els alls per la massa estirada i torneu a fer una última passada amb el corró. Passeu la massa a la plata del forn i reserveu-la (tapada amb un drap) uns 20 minuts. Mentrestant preescalfeu el forn a 200 graus (a dalt i a baix). Coeu els garlic naan al forn fins que les vores comencin a daurar-se. Una vegada fora del forn pinteu el pa amb la mantega fosa (on podeu incorporar all deshidratat en pols, bitxo o qualsevol altra espècie). Per cert, consumiu aquest pa acabat de sortir del forn.

Comentaris

SUSANNA ha dit…
Hola guapa tu

moltes gràcies per compartir aquesta recepta,

mil petonets Susanna
anirac ha dit…
oh! quina recepta més interessant, m'agrada la cuina india i això no sembla especialment dificil...gràcies per penjar-ho!
Gemma ha dit…
No he tastat mai aquest pa indi, però ha de ser molt difernent al nostre... el toc del iogurt el deu fer molt bo i sorprenent. Calent amb la mantega fosa ha de ser ben bo!
Francesc ha dit…
L'Índia és un país que m'agradaria molt visitar. Ara, tothom em diu el mateix que tu, que cal superar la primera impressió. Aquests panets han de ser saborosíssims. Me'ls apunte, no cal dir-ho!! Salutacions
Mercè ha dit…
Oh, el pa naan m'encanta!! Jo el vaig descobrir als USA (imagino que no tan bo com menjat a origen ;)). Així que gràcies per la recepta Ruben! :)
Petons!

Entrades populars