manDonguilles de carBassa amb toFu o perNiL SalAt amB sALSA dE curri



Aquesta recepta té dues alternatives, una de vegetariana (feta amb tofu) i l'altre no vegetariana ( amb pernil salat). M'encanten totes dues...
El més complicat d’aquesta recepta és, doncs, escollir quina de les dues fer primer.

INGREDIENTS (12 unitats)

Per a les mandonguilles

400 grams de carbassa
1 cullerades de flocs de puré de patata
2 cullerades de flocs de civada
2 alls picats molt fins
Julivert picat
½ bloc de tofu o 150 grams de pernil salat
3 cullerades de salsa de soja
1 cullerada de sèsam
Farina de cigró
Oli d’oliva
Pebre blanc
Sal

Per a la salsa

2 cullerades de formatge fresc (tipus philadelphia)
1 culleradeta de mostassa
50 ml de crema de llet
1 culleradeta de curri
Sal

Peleu i talleu la carbassa a daus i cuineu-la al vapor. Mentrestant talleu a dauets petits el tofu o el pernil salat (també poden ser encenalls de pernil ibèric) i saltegeu-lo a la paella amb els alls i les llavors de sèsam, quan comenci a daurar-se afegiu el julivert i la salsa de soja i cuineu tot plegat durant uns minuts i reserveu.
Un cop la carbassa sigui cuita, aixafeu-la amb una forquilla, afegiu els flocs de puré de patata i de civada (que donarà consistència a la pasta). Afegiu també un polsim de sal i una mica de pebre.
Barregeu la carbassa amb el tofu/pernil i reserveu la pasta resultant a la nevera (millor si la reserveu d’un dia per l’altre).
En el moment de fer-les, doneu forma a les mandonguilles, passeu-les per la farina de cigró i fregiu-les amb oli abundant.
Prepareu la salsa barrejant tot els ingredients i cuineu-los al foc uns 3-4 minuts.

Comentaris

Francesc ha dit…
M'ha sorprès molt tant el procediment com els ingredients. A mi el tofu no em desagrada, però no el trobe fàcilment per on visc. A veure si m'anime a fer les dues versions de la recepta. Salutacions

Entrades populars