broWnie de CigroNs i XocolatA


Si, si, heu llegit bé, aquest brownie està fet amb cigrons cuits i no porta res de farina i a més: és apte per a celíacs, té un gust intens a xocolata, és baix en greixos en comparació amb altres bescuits atès que no porta mantega ni oli, és energètic, és ric en proteïnes i una altra manera de menjar llegums. Tot són avantatges, animeu-vos perquè us soprendrà gratament...



INGREDIENTS


200 grams de cigrons cuits

1 plàtan (o un sobre com aquest de poma i plàtan)

150 grams de suc de taronja

3 ous

100 grams de cacau pur

140 grams de sucre blanc o morè

50 grams de nous trossejades

un grapat de pinyons

una culleradeta de bicarbonat sòdic o llevat químic

1 beina de cardamom mòlta



Preescalfeu el forn a 175 graus (a dalt i a baix). Tritureu els cigrons, el plàtan i el suc de taronja fins que obtingueu un puré, afegiu-hi els ous i barregeu amb el puré. Incorporeu el sucre, el cacau, el bicarbonat i el cardamom mòlt. Per acabar afegiu les nous i els pinyons. Aboqueu el resultat en un motlle untat amb mantega i poseu-lo al forn uns 30 minuts. Ja m’explicareu...

Per cert, la font de la recepta és d'un llibre de receptes (no sé quin) de Thermomix.

Comentaris

Marina ha dit…
Uau! Amb cigrons... això sí que és una recepta original i bona! I amb l'acompanyament de pinyons el fa més bo, amb les aromes de la fruita de la taronja i el plàtan, i amb el cardamom, ben digestiu! En tinc a casa, de cardamoms, a veure si els aprofito!
el taller de cuina ha dit…
Ostres que curiós!!! però fa una pintorra!!! S'HAUR`DE TASTAR!!
PETONETS
Gemma ha dit…
Amb cigrons???? No havia llegit mai res semblant! Però si dius que queda bo, s'haurà de tastar!

Entrades populars